Autók » Hyundai » Matrix (2001)

Matrix 1,5 CRDI

Aranyoskám...

30 év óta az első Diesel autóm és nagyon kellemes meglepetés volt. Nem hangos, nem büdös (!120 ezer után még olajpára sincs a motortérben!), meglepően dinamikus. Tele van jópofa ötletekkel (sok kisebb pakolható box, a hátsó ülések oszthatók, állíthatók, dönthetők), a dizájn kicsit játékos, nem pöffeszkedő de egyedi, látszik a PININFARINA tervezés. Először szokatlan volt, hogy nincs "műszerfal", csak a visszajelzések vannak előttem, a többi középen, de ez így nagyon praktikus. Igényes a borítás, nem csillog, nem zörög és nyekereg. A fogyasztás tűrhető (átlag 6,5), de télen sokára fújja a meleget (A Diesel miatt?), szerintem a szervo-kormány visszahatása túl nagy (ízlés dolga). Hihetetlenül strapabíró (dűlőutas szőlőhegyre járok vele, 3-400 kg terheléssel...). Aki nehezebben mozog, annak külön öröm, hogy szinte állóhelyből lehet ki- és beszállni.
Tökéletes és ideális családi autó!

- 120000-nél (normális módon) első féktárcsák, betétek, olaj, olajszűrő, termosztát csere brutto 60-ért!!!

Hyundai Tarjáni

SpeedyAutó (Szentendrei út)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 72000
Előző autója? BX16TRE(103LE) Következő autója? valószínűleg Hyundai...
Verdikt (7.4/10)

Hyundai Matrix 2001