Autók » Hyundai » Lantra (2000-2003)

Lantra 2.0 CRDI

Álruhás japán

Tágas belterü, kényelmes dízel utazóautót kerestem és meg is találtam, ráadásul olcsón. Sajnos a sztereotípiák miatt az emberek nem kedvelik, de nem is ismerik a dél-koreai autókat, pedig megbízhatóak és kényelmesek. Nem koreában fedezték fel a spanyolviaszt, ezek mind japán licencen alapulnak, kipróbált technika. Kényelmes nagyautós futómű,(japán örökség), Mercedes beütésü dízelmotorral, minden adott egy jó házassághoz. Korábbi autómban úgy éreztem, hogy az ülésEN ülök, ebben az ülésBEN. Körbeölel, pedig nem kicsi a testem:) Hosszútávon is kényelmes, párszáz kilóméter meg se kottyan.(Horvát tengepartig pl.) A csomagtartó elegendő volt 1 hetes nyaraláshoz 2 személlyel, úgy, hogy a hátsó ülésen csak az elemózsia és üditő volt, a csomagtartóban komplett kempingfelszerelés és strandkellékek. A 2 literes dízelmotor teszi a dolgát, elintézi mind a városi forgalmat, mind a hegyi szerpentineket nyomatékból, már alacsony fordulaton is. Itt nem tapasztaltam a más közös nyomócsöves dízelekre jellemző alacsony fordulatszámon jelentkező erőtlenséget. Fogyasztása ehhez képest alacsony, hozza a modern dízelek étvágytalanságát. 5. sebességben 60-70 között cirkálva 3,5-4 liter, 90-100 között 5l, városban 7l körül. Nyári, végig klímás országúti menetben megpakolva, 3-4 személlyel 5,5l, autópályástul, előzésestül. És ne feledjük, ez egy 4,5 méteres autó, 1323 Kg. A formája lehet, hogy megosztó az európai modellekhez képest, de nekem és környezetemnek tetszik. Asszony nem is szeretné eladni, de kombira van szükségünk. Ha lehet az is Hyundai, vagy KIA lesz.

- 1-2 kiégett izzó, magam cseréltem, ezen kívül csak kopó alkatrészek, féktárcsa, fékpofa, olaj/szűrő.

Euroróna

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003