Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1,4 LX Classic

Makrancos, részeges

Öreg 10-éves Xsarat cseréltem le egy hasonló áru és kategóriájú
I30u LX (alapkivitelű) Hyundaira. Előtte rengeteg tesztet véleményt elolvastam, és csábított az 5 év teljeskörű garancia is. Ami már az átvételnél kellemesen lepett meg, hogy az alapkivitel ellenére színrefújt és a jobboldalon is motoros külső tükrökkel adták át! A kocsi 2010 novemberi igy 2011-es.
Az első benyomások sajnos kissé vegyesek! Szerintem a váltó túl rövid, az eggyest csak elindulásra találták ki, igy kb. 2 másodpercen belül váltani kell és a kettesben sem szabad lustálkodni! A másik -ez igazán a fájó pont! - a fogyasztása: iszákos szegénykém! Egyszerüen nem lehet egyszerre takarékosan és dinamikusan vezetni! A régi 1,4-es Xaramhoz képest 1 de inkább másfél literrel többet eszik városban és országúton is! A városi fogyasztásomat képtelen vagyok 9 liter alá szorítani. Eddig úgy vezettem, hogy oda sem figyeltem a takarékosságra, de most muszáj. Némi gondom már akadt a mérőműszerekkel is időnként, de csak egy pillanatra egyszerre visszaesik nullára mind a kilométer, mind pedig a fordulatszámláló mutatója!
ezzel egyidőben ekkor a computer általában mindent elfelejt! Másik dolog a hidegindító rendszer, többször előfordult már, hogy indulás után néhány tíz méterrel a motor elkezdett "csuklani" és gázadásra egyszerüen leállt - túl szivatom? Még egy "negatívum" ezt az "U" tipust egy pót küszöbléccel látták el, ami nagyon szép de nem praktikus. Ebben a téli szmötyis időben rárakódik a kosz és egyszerűen nem tudok akkora terpeszben kiszállni, hogy a nadrágszáramat össze ne koszoljam. Az úthibáknál elég kellemetlenül ráz kissé lehetne puhább a felfüggesztése - persze lehet a sportosabbak pont ezt szeretik!
Ami dicsérendő: dinamikus, van benne erő és legfőképpen a hely nagyobb mint egy Insignában!
Ha újra vehetném akkor inkább dizelmotorral kellene.

- Tulajdonképpen semmi! A kalaptartózsinór műanyag "dugója" időnként kiesik. -

Cargotech, de még nem kellett szervízbe vinnem.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2010
Előző autója? Xsara Következő autója? i30