Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1.6 Classic

Lendületes kis autó

Tulajdonképpen egy 3 millió körüli autót kerestünk, így az elején szóba sem jött, de amikor először megláttuk, akkor valami olyasmit jegyeztünk meg, hogy valahogy így néz ki egy egy fiatalos családi autó, azaz amit mi keresünk. Persze, hogy áldoztunk rá még félmilliót, és nem jártunk rosszul.

Nem akarok összehasonlítást végezni. A régi 17 éves 5 liter fogyasztású hatalmas belterű Kadett után, féltem sok dologtól, de a fogyasztás 6,2-7 literig tejed a fogyasztása a kb. 13 KM-es autóúton a munkahelyig (+ 13 vissza) ebből 8 város.
Viszont hosszabb távon kb. 90-110 -es átlaggal már 5,5 liter körül van a fogyasztása.
Autópályán meg a 6. fokozat hiányzik és nem enne 7,5-8 liter között. De ez van.
A lendületes, apám Nissan 1.5-se nem megy így, 3000-nél érződik valami, majd 4000 után a nyomatékot is érezni, egy 1.4-es motortól ez szerintem teljes jó.
Helyszűke sincs az utastéreben hátul is kényelmes 3 személynek, persze ha a gyerekülés nincs benne.
A fékek kegyetlenek, eleinte mindenki csikorogva állt meg mögöttem, de megszoktam és valójában szépen adagolható, inkább attól félek, hogy hátúról jönnek belém.
Alacsonyan van a padló lemez, ettől a kanyarstabilitása jó.

TOVÁBBI ELŐNYÖK: USB csatalakozás, műszerfal tetején a tartó, zárható kesztyűtartó és 12V adapter a konzolon. Kék fényű megvilágítás ez nekem bejön :)

HIBÁK: a kormány szervó nem mindig kapcsol ki ilyenkor kulcs vissza elindítani az autót, majd leállítani a motort és a kulcsot ki. Ez szokott segíteni, de majd jelzem a 2 éves szerízen.
Index túl halk.
Nem adtak távirányítós kulcsot, azért ez már szériatartozék kéne, hogy legyen!
Még semmi sem romlott el rajta.

Összegezve: egy tágas családi autó, alacsony fogyasztással, normális vezetés mellett.

Most csak ennyi, majd ha lesz valami akkor bővítem a bejegyzést.

- Semmi, de a kormányszervó, néha nem kapcsol ki, egyszer már lemerítette a akkumulátort is. Sajnos erre már az 1 éves szerviz után jöttem rá.

Sziko-Petrol Kft. 8800 Nagykanizsa Teleki utca 25.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző autója? Kadett 1.7D Következő autója? iX55