Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1.4 DOHC Classic

Koreai álom

Koreai. Nem német. Nem szép a formája. Kék a műszerfal megvilágítás. Mégiscsak egy Hyundai.

Ezek voltak az ellenérvek a vásárlás előtt. Ha ez a legnagyobb probléma egy autóval, akkor nagy baj nem lehet. Bátor voltam megpróbáltam, és nem bántam meg. Lehet most itt különböző ellenérveket mondani, hogy de egy Opel, vagy de BMW... stb-stb. De nem egy kategória. Ezek az autók vagy egy másik szegmens autói, vagy messze nem kínálják azt a kényelmet, amit az i30, esetenként még drágábbak is. Őszintén, mondjon valaki olyan autót, amiben mondjuk USB csatlakozó van ebben a kategóriában? Az Opel Astrából még a rádiót is ki akarják spórolni... vagy amelyik 110 lóerős? A Focus alig a 3/4-e. Egyedül a KIA Ceed vette fel a versenyt, végül a Hyundai mellett egy szubjektív érv miatt döntöttem, egyszerűen jobban tetszett/tetszik.

Kényelem:
Az ülések: Kicsit kemény, de jól tart oldalra is. Állítható, Hosszú távon is kényelmes.
Beltér: Minden kézre esik. pont olyan messze van, hogy elérjem, de ne zavarjon.
Középkonzol: nem zavarja a lábat. Megfelelő mennyiségű információt mutat.
Rádió: Jól szól, a kijelző elsötétíthető(éjszakai vezetésnél ez nagy (+) pont.
Apróságok:
automatikus világítás kapcsolás.(Bár ebben már találtam egy hibát, de elég körülményes előidézni.)
Vezetésélmény: A motor jól húz. 3e alatt keveset fogyaszt, akár 5.5 re is le lehet vinni a fogyit. 3e felett húz... elég jól. A váltó szinte már már magától tudja a helyét, épp hogy hozzáérsz, már a helyére is pattan. Kiváló. Az úttartás egy álom, imádom. Néha csak azért mozgatom a kormányt, hogy érezzem, hogy multi link felfüggesztés működését érezzem. Nagyon jó...
Itt egy ábra a működésről, hogy az is el tudja képzelni, hogy mi ez, akinek nincs.

A csomagtér pont elég. Akár egy kis családnak is.

Nem bántam meg a választásom. Egy kiváló autó megfelelő áron. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

- Szélvédő repedés.(kavics)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Swift Következő autója? Ford Mustang 1967 ;)
Verdikt (8.3/10)

Hyundai I30 2007 (2007)