Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1.6 CRDI HP Style

Kategóriájában a legjobb!

Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, hozza a Hyundaitól megszokott megbízhatóságot. Véleményem szerint nagyot alkotott a gyártó, most már nemcsak egy megbízható, jó autót sikerült nekik összehozni, hanem ami külsőleg-belsőleg egyaránt a mai kor divatjának is megfelel. Sokan kétkedve fogadják, mert a Hyundai Magyarországon még nem tartozik a presztízsmárkák közé. Szerintem ez csak idő kérdése. Úgy vagyok vele, hogy inkább legyen egy olyan autóm, ami kevésbé ismert nálunk, de jó,mintsem vegyek egy olyan autót, ami „nevesebb” de sokkal több baj van vele! Amerikában és nálunk fejlettebb európai országokban egy nagyon népszerű márka, és az i30 nem sokkal a megjelenése után Ausztráliában és Spanyolországban is elnyerte az év autója címet.(lehet hogy ott nem a márkajelzést nézik hanem azt,hogy mit mutat az autó?) Mielőtt az i30-ra esett a választás, körbenéztem az ebbe a kategóriába tartozó autókat, és bizton állíthatom, hogy sok, nevesebb gyártó megirigyelhetné a műszerfalat, a belsőt, mert nyomába sem érnek a Hyundai ízléses, sportos és egyben elegáns kialakításának. Na és persze az is fontos szempont volt a választásnál, hogy mit nyújt az autó. Élmény ezt az autót vezetni, a kanyarokban is nagyon megbízhatóan, stabilan viselkedik, a dinamikája pedig… 1.6 CRDI motor van benne,2500f/p-nál, amikor bekapcsol a turbó,szó szerint belenyom az ülésbe akár 60-al, vagy 140-el megyek vele! Fogyasztása ennek ellenére 5.5 l/km, ami szerintem egy nagyon jó érték egy ilyen dinamikus autótól, sőt ez még lejjebb is fog menni néhány ezer km megtétele után. Egyes vélemények szerint a jelenlegi 1.6os diesel motorok közül ez a legjobban sikerült. Az utastér nagyon halk, nagyobb sebességnél is lehet beszélgetni, nem kell kiabálni.
A hátsó lábtérkínálat pedig szinte hihetetlen! Hatalmas nagy hely van benne teljesen hátratolt üléseknél is A gyári audió nagyon szépen szól, és hát az a megoldás, hogy usb csatlakozó is van benne, és csak bedugom a pendriveot, és szól a zene, hát azt gondolom egy nagyon okos megoldás. A váltó. A hátramenet fokozatot néha nehézkesebben veszi be,de azt gondolom még így is megirigyelhetné néhány nevesebb gyártó a váltót, hiszen pontosan, könnyedén veszi a sebességfokozatokat! A fényszórója pedig nagyon jól megvilágítja az utat. Ha valaki ebben a kategóriában szeretne autót vásárolni, nyugodt szívvel ajánlom neki, ha kétségei vannak, üljön be egy i30-ba és próbálja ki, szerintem utána nem lesznek neki kétségei, hogy milyen jó autó!

11 ezer km megtétele után:
Nagyon meg vagyok elégedve az autóval,még csendesebb lett, és dinamikusabb.
Az átlagfogyasztás 4.9l/100 km, klímával, gyors tempóban.
Ha betartom a sebességhatárokat, akkor 4.4-4.5 l az átlagfogyasztás!

21000 km után: A váltó könnyebben jár, a futóműve, kanyarstablitása még mindig lenyűgöz.
Eddig hála Istennek semmi probléma nem merült fel, nagyon szeretem ezt az autót. Megbízható,kényelmes, nagyon jól megy, 5 év teljeskörű, km korlátozás nélküli garanciával-mindenkinek csak ajánlani tudom! Az sem mellékes szempont, hogy csak 20 ezer km-ént kell vinni kötelező szervízre. Ja, és az is fontos, hogy karbantartásmentes a láncos vezérműszíj, azaz az autó teljes élettartama alatt nem kell szervizbe menni emiatt!
Vannak olyan internetes oldalak, ahol lehúzzák, összehasonlítják pl. a testvérmárka autójával és sokszor nevetséges dolgokat írnak le! Szerintem mindenki üljön bele egy i30-ba és a másik autóba, és akkor maga fog meggyőződni, hogy mekkora badarság, amiket írnak...

- Semmi probléma nem merült fel.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Accent Következő autója? Hyundai i30