Autók » Hyundai » I30 (2007-2011)

I30 1.4 Classic

A szalonból Írországba

Mikor megvettük az autót 1hétig használtuk magyarországon aztán keresztül szeltük vele Európát.Két napig 130-140es tempóval mentünk vele,tele csomagtartóval,meglepően jó volt a fogyasztás(6,5).Tulajdonképpen egy hibáját tudom felróni,hogy az 5.fokozat elég rövidre sikerült,így 130nál kb.4000et forog a motor.Ezért viszont kárpótol a hifi,a biztonság és az a kényelmes,stílusos beltér.Az úttartása akár nagysebességnél,akár kanyargós úton is tökéletesen megállja a helyét,inkább egy picit sportosabb,mint lágyabb.Nagyon finoman kell kezelni a gázpedált,kuplungot,különösen a féket és az összes kapcsolókat ill. kilincseket,szerintem ezektől a dolgoktól lesz az autót élmény vezetni.Én csak ajánlani tudom azoknak akik viszonylag olcsón egy megbízható,jó ár/értek arányú autót szeretnének.
Mostmár,hogy 40000km felett van és bejártuk vele fél európát,tényleg azt mondhatom,hogy jó választás volt.Tartósan nagy sebességgel haladva autópályán sem fogyaszt sokat,hiába pörög a motor 5000körül.A gyári gumikkal is kitűnő volt az autó stabilitása,de ezekkel a 17"-os kerekekkel félelmetes kanyarban az autó menetteljesítménye.Második hibájának tartanám,amiről nem az autó tehet,hogy sajnos rohamosan zuhan az ára.közel 60000km-nél is cak annyit tudok mondani semmi gond az autóval!

- Bal oldali függőleges stabilizátor rúd csere volt garanciában a 40000-es szervíznél.45000km-nél kinyomócsapágyat cseréltettem,de nem oldotta meg a halk ciripelést.2év alatt 3szor cseréltem a baloldali lámpában izzót

Ring Autóház Szolnok

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Vanette Cargo Következő autója? Hyundai i sorozat következő generáció
Verdikt (7.9/10)

Hyundai I30 2007 (2007)