A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Hyundai » i20 (2014)

i20 1,4 Active 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Váltás Hyundaira

Szöveges ítélet

Bár szerettem a Suzuki autóinkat, 1.) csalódtam a márkában 2.) Valamiért a Vitara nem fogott meg, az S-Crosst meg már csak turbó motorral szállítják 3.) Talán a legfontosabb ok: szívó benzines motorral kerestem autót. Így kezdtem el más márkák háza táján keresgélni. Ami megfogott: 5 év kilométer korlátozás nélküli garancia.
Az autó keresgélésem már-már őrületbe kergette a környezetemet. Rendes nagy táblázatban gyűjtöttem a szóba jöhető autók interneten fellelhető mindenféle műszaki paramétereit. E közben jöttem rá, hogy az i20 bár kisautóként van aposztrofálva, belső méretei alapján símán eléri, sőt veri a nagyobb kategóriájú autókat is.
Már az első pillanatban feltűnt, hogy elöl és hátul is igen kényelmesek az ülések. Jó a deréktámasza. A 178 centim mögött elegendő hely marad mind fejtér, mind lábtér tekintetében a tőlem magasabb gyerekemnek.
Bemutató autó volt, így valamivel olcsóbb lett a vétel, mintha 0 km-esként vettem volna meg.
Tapasztalataim: Az első pillanattól kezdve igazolni tudom az interneten olvasott valamelyik tesztelő véleményét, miszerint minden azonnal kézre esik, logikus elrendezésű a belső tér. Az 1,4-es motor nagyon csendes, de a 6 sebességes váltó áttételezését még nem sikerült maximálisan megszoknom. Korábbi autóim 2-es sebességi fokozata helyett itt elegendő 3-asig visszakapcsolni. Előzésnél 4, vagy 5. fokozatig illik visszaváltani, ha biztonságosan, gyorsan akarja az ember végrehajtani.
A fogyasztásban kb fél literrel jobbat vártam, de így sem rossz. Szimplán sztráda 6,2 - 6,5 l/100 km. 1000 km-es szlovák túra (sztáda, hegyek) 5,9 l/100 km. A computer 5,7-es átlagot mutat.
Meghibásodás: 0 (ezt el is vártam)
Nagyon tetszik a sok kis apróság: Hatalmas a szemüvegtartó a visszapillantó tükörnél. Világító sminktükör mindkét első ülésnél. A telefon azonnal kapcsolódott a bluetooth-on keresztül, logikusan működik a kormányról vezérelve. A dupla fedeles csomagtartónak köszönhetően megszűnt a hátsó részben a kupi.
Update: 1 év vagy 15ezer km-es szerviz 2018 januárban. Az ilyenkor szokásos szerviz. Hiba nincs.
Az eddig megtett 14ezer km alatt tovább erősödött bennem az autó testreszabottsága. Eddigi legnagyobb terhelése: egyszerre fuvarozva a reptérre 4 felnőtt egy gyerek (természetesen gyerekülésben) 2 nagy gurulós bőrönd, 3 sporttáska. Persze az egyik gurulós a tetőtartón. Azért ez nem rossz egy kisautótól.
Ami kicsi árnyék: a fogyasztás. Átlagos használat mellett a 6,8 l/ száz km is lecsorog a torkán. 5,8 l/100 km csak most egyszer a fagyos téli utak miatt max 50-70 km/óra mellett sikerült. A műszerfal szerint 6,1 l/100 km az átlag.
Update 2 (2019.02.03): 40500 km, 2 éves.
Az autó hibátlanul teljesít. Semmi hiba nem fordult elő e két év alatt. A 2 éves szervíz 38 e Ft volt. Fogyasztás változatlan.

Hibalista

- Még semmi

Ide hordtam szervizbe

Leier Győr

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Géringer Komárom

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2016
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 2000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 8000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Sx4 sedan Következő autója? Elantra, vagy Ioniq
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Hyundai i20 2014

További ítéletek (9 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)