A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Hyundai » i20 (2014)

i20 1,25cvvt Life AC 75LE 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

I20 vs. RIO

Szöveges ítélet

Immár negyedik éve ,hogy szinte csak koreai autókkal járok! Előtte huszonegy-néhány év alatt volt mindenféle autóm....német ,francia,cseh,orosz,olasz,japán stb. Utolsó német autóm 2,0CRTDI(2014-es 100ekm-alatt,márka nélkül)motoros volt,ahol is a szokásos kis hibák mellett a részecskeszűrő teljesen megkeserítette az átlagos (nem mindennap autópálya) használatot.Ezután jött az első koreai,egy benzines KIA úgy három évvel ezelőtt(az akkori kombi CEED,fehér bőrös belsővel) .Azóta lecseréltük az asszony Fordját egy 2017-es Rióra YB ,amibe szinte beleszerettem (írtam róla itt is New York,Rio, Tokyo címmel).Az ugyan ez a motoros,mint az I20,csak az 87Le-ős.Ezek után jött az I20-as ,amolyan szaladgálósnak ,igazából csak mert nagyon megtetszett....Magáról az autóról már sokan-sokszor írtak,igazából családi autónak is elmegy olyan nagyok a belső méretei(181cm-el saját magam mögé kényelmesen beülök,négy felnőtt kényelmesen,szellősen elfér,öt meg a szokásosan:),egy kategóriával nagyobb autónak tűnik és még csomagtér is van....Nagy dolgok ezek ,főleg ha az ember ült(próbált ülni) hátul J Astrába,S40-60 Volvókba stb. Az autó rendkívül finoman működik,minden kapcsoló a váltó,ajtók stb.Az utastérben sok a kopogós műanyag,mégsem tűnik igénytelennek ,erről a Rio-nál is kitértem(bár a RIO-hoz képest puha a műszerfal+valahogy minőségibbek a kárpitok),inkább sokkal használhatóbb!Ülések kényelmesek,mintha a Rio-é egy fokkal jobb lenne,de az I20 jobb kívül -belül.. Az összerakottság,minőség nagyon jó! Még a legendásan minőségi magyar utakon sem zörög-csörög semmi!Az autó csendes,csendesebb mint a Rio.Igazából csak futóműzaj van rossz utakon.A futómű pont olyan mint a Rio-ban feszes,agilis nagyon stabil(nagyobb sebességnél is),lehet vele kanyarogni mégsem rázza ki az emberből a lelket....Kitérnék a motorra az 1.25 KAPPA-ra.Nos itt csak 75LE,nem 84 és nem 87,de mi a különbség?Igazából a 84Le -höz képest nagy különbség nincs,olyan 4000rpm-től nem kezd úgy húzni ,de addig teljesen ugyanaz,sőt a 75-ösnek jobb a gázreakciója, ugrósabb.A 87Le-nél már jobban érződik a különbség,az alul felül jobban megy(harmadikban a 75Le 132-ig,a 87Le 145-ig lehet huzatni 6500-ig,a végáttétel 5-ös viszont ugyanaz).Mivel ezzel is dinamikusan el lehet járkálni klímával is,ezért kihangsúlyoznám,hogy a másik két variánsnál ez kevesebbet eszik!Nagyon rövid utakra használva(2-3km)+rendes úton 90-140km közt autózva az átlag (telitankolásos módszerrel)5,1-5,2 L/100km szokott lenni!Autópályán 130-160km/h(amit abszolut lazán erőlködés nélkül tart) között 6L körül eszik.A 84Le eszik a 3 közül a legtöbbet.Igazából aki valóba.n (nem csak mese és szájkarate által) problémamentes jó autót akar venni,az bizony manapság újabb KIA-t vagy Hyundai-t vesz...

Hibalista

- Semmi!!!

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2015
Kényelem (10) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 28000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 8000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Hyundai i20 2014

További ítéletek (9 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)