Garancia után azonnal szétesik, gagyi vacak méregdrága alkatrészekkel.
2017 -ben vettem, 3 évesen, 74e km -rel. 95% ban hosszú utakra használtam, pályán.
6 éves koráig, az 5 éves garancia lejárta után 1 évvel még jó volt, de utána kezdődtek a horrorok.
Elkezdte enni a hűtővizet. Renault Kaposvár (ami Hyundai márkaszevíz is) bevittem. Ők elkezdték bevizsgálni. Megállapodtunk hogy leveszik a hengerfejet, és elküldik bevizsgálásra. Teltek a hetek, semmi. Fölhívtam őket mi a helyzet, tájékoztattak hogy kivették az egész motort, az engedélyem nélkül, mert azt is be akarják vizsgáltatni.
Egy hónapig nem volt autóm, se a blokkal se a hengefejjel nem volt gond, valószínű elég lett volna egy hengerfejtömítés csere. Szétszedés után kiderült, teljesen el vannak kopva a dugattyúk,130e km után. Mivel az új dugattyúk ára már nem volt sok ahoz képest amibe így az egész már került, kértem újakat. Teljes móka ára 890e ft volt... Az autó értéke pedig 2 millió.
5 hónappal később, tempomat néha nem kapcsolt be. Bevittem ugyanabba a szervizbe, azt mondták a kormányszögmérő szenzor rossz, nem lehet külön kapni, vagy veszek új kormánymodul 900e ft -ért, vagy Győrben föl tudja egy erre szakosodott cég újítani 300e ft- ért. Én kitöröltem a hibakódot, ezután a probléma megszűnt. Értem én hogy le akarnak húzni megint, de azért ez már nevetséges. Meg sem probálták kitörölni a kódot.
1 hónappal később, pályán túlmelegedett az autó, autómentővel kellett elvinni. A hűtőventillátor teljesen szétesett, nincs utángyártott, gyári 140e ft.
Az autó most várja a szervízben az új hűtőventillátort, és reménykedek nem kell megint új hengerfejtömítés.
A kis koreaiak nagyon jól megtervezték hogy garancia után azonnal kezdjen szétestni. Soha többet nem veszek koreai autót, megtanultam a leckét.
- hengerfej 7 évesen - dugattyúk elkopva 7 évesen - motorfelújítás ára: 890e ft - - tempomat néha nem működött, szervíz 300e ft-ot akart javításért, kitöröltem hibakódot, azóta jó - - hűtőventillátor szó szerint szétesett, nincs utángyártott, 140e ft a gyári
Renault Kaposvár - Kaposvár-Car KftAmíg garanciába hordtam ide normálisak voltak, utána iszonyat pénzekkel húztak le
Kapos Autó -KaposvárSuzuki márkaszervíz, de minden autót elvállalnak. Nagyon korrektek.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2014 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |