Autók » Hyundai » Getz (2002)

Getz 1.5 CRDi

Tudtam, hogy jó lesz és tényleg!

2 hónapja vettem. Az autó Németországból származik, így tele van minden extrával (ESP, 4 légzsák, az ülőlap is osztva dönthető, klíma, hátsó spoiler stb.).
Elsőre kicsit furcsa a háromhengeres dízel hangja (hidegen hangos ), de 90-es tempótól egyáltalán nem hallani egészen 150-ig, így nagyon kényelmes vele a hosszútávú utazás. 2000-es fordulat alatt nem valami fürge, de ha 2000-3000 között van a ford. akkor nagyon kényelmes vele menni még egy 1.6 benzin után is. A fokozatok elég hosszúak, városban 55-ig inkább hármasban jó menni, ötösben 90-től.
A fogasztás nagyon jó: én elég normális tempóban vezetek (országút 100 körül, autópálya 130 körül). Elsőre a computer 5,7-et írt ki, amit én sokalltam, de tankoláskor derült ki, hogy ez 5,03. Ez teljesen vegyes fogyasztás, 50 %országút, 10 % autópálya, 30 % város. Másodszorra 5,4 a valós adat, ebben már 60 % autópálya volt.
Egyébként érdekes, ha tényleg ennyit csal a computer, mivel stabil 90-nél 4,6-ot ír ki (ez 3,9-4,0 lenne ?)

Mi ketten használjuk az autót a barátnőmmel, de szerintem 4 személy is kényelmesen el fér benne, igaz 4 személlyel már kicsit "szenved" a motor.

Én mindenkinek ajánlom a márkát, a családban van egy Accent is, az is nagyon jó. Van Renault Megane II is az már egész más téma (szar kasztni, jó motor, ha megy)

Mivel M.o-n nem olyan népszerű, használtan nincs ára, így 1-2 évesen egész kedvező áron elérhető dízelben is.

- Eddig semmi.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? még nem tudom, egy darabig ez lesz (talán Accord CTDI)
Verdikt (7.8/10)

Hyundai Getz 2002 (2002)