Megbízható, és feltűnésmentes
Az autót 2005-ben vettem, 2 évesen, első tulajdonosától. Kétségeim nem voltak a márkával kapcsolatban, mivel ez a 3. Hyundai a családban, előzőleg is ezt a márkát használtam.
Megfogott, a kocsi külső méretéhez képest tágas utastér, 4 embernek elegendő helyet kínál, bár hosszú útra, már kicsinek bizonyul a csomagtartó, maximum 2-3 ember csomagjait képes elnyelni. Többnyire rövid távon használom a kocsit, de bizonyított már külföldi utakon, tengerparti nyaraláson is. 2 személlyel kényelmes volt Horvátországi nyaralás során is. Az 1,3-as motor főleg városba, vagy országútra való, azért bírta a hosszú autópálya tempót is. Gyorsulása jó, dinamikusan lehet vele autózni. Fogyasztása erősen függ a vezetési stílustól, nálam városban 8-8,2, autópályán 6,8-7 litert eszik. Ha egy kicsit odafigyelek, akkor városban 7,5, városon kívül 6,5 literre is le tudom tornászni a fogyasztást, de akkor oda az élvezet, amit a fürge kisautó vezetése nyújt. Futóműve bírja a magyar utakat, eddig semmit nem kellett benne cserélni, ami a magyar utakat ismerve meglepően pozitív. A fékek jók, nem kell erősen taposni a pedált, finoman adagolható. Felszereltsége elegendő: légzsák, szervokormány, első elektromos ablakemelő, központi zár, légkondi (hatékonyan lehűti az utasteret még a legnagyobb melegben is), utólag beépítésre került egy riasztó, hifi, és egy tolatóradar is. Az autó eddigi egyedüli meghibásodása a nyelestengely csapágyának morajlása volt, szakértők szerint használhattam volna ettől még az autót, de én inkább kicseréltettem a csapágyat, mert zavart a hangja. Ezen kívül csak a szokásos karbantartáshoz kellő szűrőket, ill. fékbetétet kellett cserélni a kocsin, mindig megbízható, sosem hagyott cserben.
Nagyon szerethető kocsi, kapott is könnyűfém felniket, és hővédő fóliázást, amik a megjelenésen is sokat dobnak.
Az autó közeljövőbeni cseréje is csak a család gyarapodásának köszönhető, de következő autónak is Hyundai-t választok, csak egy mérettel nagyobbat :)
- Nyelestengely csapágy, ezen kívül csak kopó dolgokat kellett cserélni, szűrők, olaj, fékbetét.
Hyundai Buda Segítőkész, nagyon korrekt munkafelvevő.
Ismerős szerelő
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |