Hyundai Talented B, egy hónap után
Még csak 1 hónapja az enyém, mindössze 3300 km-et tekertem bele, de minden egyes km-ert élveztem. Amit már más is említett, kanyarodni isteni vele. Persze korábban gyakran mentem Ford Scorpioval, ami ugyan hatalmas, de kanyarban olyan instabil, mint amilyen Luke Skywalker homoksiklója volt a "New Hope"-ban. Szóval hát ahhoz képest, meg a korábbi párszor tíz típushoz képest, melyet vezettem, a kis Getz-emnek gokartszer?ek voltak a kanyarodási tulajdonságai.
Sajnos meg kell mondjam, hárman a kocsiban ülve már érezhet?en veszít az erejéb?l, egyedül azonban kellemesen gyorsul, és ha nem veszem figyelembe olykor a bejáratási intelmeket, simán büntetem vele a nagyokat a lámpánál.
A fogyasztása, az remek. Szinte hihetetlen, de hosszú úton vegyes használat mellett kicsivel kevesebb mint öt litert fogyasztott 100 km-en az 1086 köbcentis motor. Ekkor másodmagammal utaztunk, stabilan 3000-en pörgettem a motort, ilyenkor kb 90-100-zal haladtunk.
Ami nem tetszik: a szervízhálózat talán lehetne kicsit összeszedettebb, illetve elég kevesen foglalkoznak a típussal. Valamint, kisebb dolgokhoz való hozzáférés a kés?bbiekben baljós gondolatokat ébreszt. Nevezetesen: egy Székesfehérvár-Gyöngyös és vissza útvonalon átlag 0 Getz jön szembe, ami azért baj, mert ugyan mikor fogok találni ilyet bontóban, ha valami apróság kell? Pl.: az anyósoldali tükör. Eltört benne egy fém idom, amikor lezúzták. Viszont a ház ép maradt. Most kénytelen vagyok megragasztani, mert azt külön nem lehet rendelni. Ráadásul ragasztani, mert olyan fémb?l készült, amit nem lehet hegeszteni a szakember szerint.
Persze ez jó is, mert mégiscsak kellemes dolog ritka autóban ülni..furcsa komponensek tev?dnek össze: olcsó-ritka-szép; ezek ritkán járnak együtt.
A bels? tér kialakítása szerintem jó. Ilyenkor el szokás mondani, milyen rossz az, hogy minden csúnya m?anyag. Engem ez egyáltalán nem zavar, nekem tetszik, szerintem nem csúnya. A m?anyagok felülete más és más, van matt és fényesebb rész, amellett hogy a m?anyagok színösszeállítása és tapintása is remek. Szerintem igenis gusztusos és elegáns. Mondhatják, biztos nem láttam jobbat..láttam. Mégis tetszik na!
Egy kis hiba akad a kormány elfordításakor..egy öntvényhiba miatt ha jobbra fordítom nyikorog egy egész picit.
További hiba, hogy az ablaktörl? lapát kezd csíkozni. Pedig ahhoz még nagyon korán van neki. Egy hónap...
Összességében nagyon jó véleménnyel vagyok a kocsiról, ajánlom mindenkinek, aki új autót akar, közlekedni kíván és egy biztonságos, megbízható kisautóra vágyik.
-------
Hát bizony ez a kedves kis kocsi már 3 és fél éve a birtokomban van, 56000 km-t tettem meg vele eddig, méghozzá hiba nélkül. Épp fontolgatom a váltást, mivel időközben megduplázódott a család létszáma, és már sehogy se férünk el sajnos. Az 56e km alatt - rendszerint hosszabb utakra használtuk - soha semmi panaszunk nem volt rá. Télen-nyáron ment, rendesen indult, sosem hagyott ott sehol, a fogyasztás alacsony maradt. Nagyon fogom sajnálni, ha cserére kerül sor.
- Magától semmi sem romlott még el, viszont tudom mennyi egy utasoldali tükörlap :)
- Csak a tükörlap : kb 5-6 ezer HUF
- Komplett: 28-35 ezer közt
- A 3 éves szervizig (56e km) egy apró izzóig leszámítva (a fűtésállító tekerentyűnél) minden nagyszerűen, üzembiztosan szuperál
Hyundai Spur Székesfehérvár
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |