Gyorsan megszerethető fekete "csoda"
Tapasztalatok a TB Get-ről 2068 km megtétele után.
Autóm 1,5 CRDI motoros, szerintem nyomatékos, jó motor, bár bekapcsolt klímával és több személlyel 2000-es fordulat alatt kicsit „remeg-rezonál”, de efölött jól húz és a motor hangja sem túl zavaró, sőt folyamatos tempónál (100-130) szinte nem is hallható motorhang.
Sebességváltója nagyon pontos, jól és könnyen kapcsolható.
Kicsit furcsa, –bár lehet, hogy csak nekem és lehet, hogy a motorhang hiánya miatt van- hogy a futómű a különböző burkolatokat, főleg az erősen érdes aszfaltot „jelzi”, elég hangosan, bár ez lehet a gumi bűne is.(Michelin Energy)
A kormányt szokni kellett –elektromos szervo- először túl direktnek tűnt, kis mozdításra hatalmasat indult oldalra, de most már olyan, mintha mindig ezt kezeltem volna. Nagyon jól fordul, szerintem nagyobb tempónál sem billen túlságosan, bár nem nagyon tudom sportos autókkal összehasonlítani, nekem megfelel.
Az ülés nekem kényelmes, és hátul ülő, 176 cm magas fiam sem panaszkodott 2,5-3 órás út után sem.
A fogyasztásával elégedett vagyok, a megtett kilométerhez tartozó átlag: 5,42 l/100 km, ennek kb 70%-a klímával.
A nyaralásunk alatti átlagfogyasztás 5,26 l/ 100 km, (768 km, 40,4 l) 80 %-a klímával, autópályán 130-140 között, országúton 100-zal, kétszer keresztül Pesten-Budán, és helyben, Fonyódon kb. 100 km 2-4 km-ekből összeadva. (strandra, boltba szaladgálás, stb…)
Olajfogyasztás természetesen ez alatt a rövid idő alatt 0.
A végsebességét nem tudom, egyszer volt az autópályán 160, -de csak egy kamionsor előzése miatt, mivel hátulról nagyon jöttek- odáig szépen gyorsult.
Egyébiránt csak a régen volt Trabantom végsebességét tudom (106 km/h) az összes többi autómat úgy adtam el, hogy sosem próbáltam ki, mit bír.
Azt hiszem ennyi most, remélem panaszt a továbbiakban sem fogok tudni írni!
- Eddig semmi.
Saját magam cseréltem az olajat és a szűrőket, ha megfelelő helyen veszi az ember, sem a belevaló olaj, sem a szűrők nem drágák!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 2068 |