Fel nem ismert gyöngyszem
Itt olvastam egy mesét az 1.1-es benzinesr?l. Benne egy gondolatot, hogy nem ismerik a népek szerte tágas kishazánkban. Hát, tényleg nem...egyszer?en nem ismerik FEL az utcán az autót. Amikor megvettem, felt?nt, hogy szinte minden szembejöv? az autót mustrálja, mintha nem lenne kereke vagy mintha homlokráncoló versenyre készülnének. El?ször nem tudtam mire vélni a dolgot, én is ráncoltam rendesen, de aztán rájöttem, hogy arra próbálnak rájönni, mi is ez szépség, mely elvillan mellettük...
Az autó tényleg szép. Amikor felmerült, hogy Hyundai-t választok, megnéztem az aktuális típusokat és szóba sem kerülhetett más. Szerencsére a diesel motoros változat (1.5-ös crdi, 82 LE, 190 Nm) is elérhet? volt már az év elején a keresked?nél.
Hogy megy-e? Mint a szél! Méghozzá az er?s szél. Mivel új autó, az els? hónapban nem hajtottam, de aztán...olyan csendes 140-nél a motor, hogy remekül lehet hallani a légáramokat :) De azt sem túl hangosan. 165-ig simán bírja. De tovább is, a gyár szerint.
Februárban és márciusban könnyfagyasztó hidegek voltak, az autó mégis mindig, minden er?lködés és prüszkölés nélkül els?re elindult. Mivel új, ezért ez el is várható. Meglátjuk pár év múlva mit szól a -20-hoz a kicsike.
A fogyasztása 5.5 körül van, de mivel bejáratós, megy ez még lejjebb is. Nem is emlékszem, mikor tankoltam utoljára...egészen kellemes érzés (az el?z? autóm 9-et evett, méregdrága 95-ösb?l). A MOL minden gátlást nélkülüz? nyereségéhsége rám nem hat igazán.
Remekül meg tud iramodni, pl lámpánál. Háromban viszi a 60-at, 65-70-nél kell keresgélni a 4-est, el?bb nem. 100-nál pedig az 5-t.
Belülr?l nem olyan szép, mint egy Lexus. Ezt hibaként megemlíthetjük :-). Nem olyan szép, de az árhoz képest remek! Hátul elég tágas, a fejnek is van hely, a hátsó fejtámlák kicsit nagyok és el?ször zavartak (ahogy kedvenc autós újságíróm, Répa Kata is megjegyezte :)), de hozzá lehet szokni. Van egy csomó rekesz, ahová el lehet tenni a dolgainkat.
Összességében igazat kell adnom a keresked?nek: ez egy világbajnok kisautó! ? hivatalból mondta, én ?szintén.
- Semmi.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |