Autók » Hyundai » Getz (2002)

Getz 1.6

A megbízhatósag jelképe

Ujonnan vettem a kis Hyundai-t. A vasarlas utani napon egyik este kicsit megtrefalt. Az egyik egö (LED?) nem egett a muszefalon. Mar eppen meltatlankodni kezdtem, hogy ez azert megse jarja mire felgyulladt a kicsit "megaludt" izzo.
Azota 3 ev es 60,000km alatt az egvilagon semmi hibaja nem volt. Csak a kötelezö szervizekre vittem.....es a benzinkutakra, mivel kicsit torkos a kicsike.
Atlag 40-42 liter benzinnel 550km t tudok menni vele vegyes - föket varosi - hasznalattal.
Az 1,6 os motor elenken mozgatja az autot szinte minden forgalmi körulmenyben. 120-130km/h-s sebessegig kivaloan gyorsul. Onnan kisse lustul de nem veszes. Ez utobbi tulajdonsagat csak autopalya menetben lehet erezni. A 180-as vegsebesseget vigan eleri.
Az elsö ulesek oldaltartasa lehetne jobb. Ettöl eltekintve nagyon kenyelmes. Kulpön kiemelnem a vezetöulesben levö allithato agyeki gerinc tamaszt ami nagyon nagy mertekben fokozza a kenyelmet. Sajnos ez nem minden Getz-be van tudtommal. Minden jol kezre esik. Fiatal koraban a rukvercet neha nem akarta elsöre bevenni ...de ez a "hibaja" is elmult az elsö 1000km alatt.
Összefoglalva: Egy hihetetlenul megbizhato ambator kisse torkos kisauto.
Azt sajnalom, hogy a koreaiak nem "kedveskednek" ugy az embereknek mint a legtöbb europai gyarto. Gondolok itt az 5 funkcios fedelzeti szamitogepre (a Sport verzioban is csak 3 funkcios van ami nem mutatja peldanak okaert a pillanatnyi fogyasztast ) es a sebessegtarto automatika hianya, es a parkoloradar hianya. Meg extra felszereltsegkent sem leteznek. Tudom, ezek lenyegtelen "aprosagok" ha az autot szigoruan autonak tekintjuk es fökent egy kis autonal, de minden embernek megvan a maga kis "dilije", aminek sok ertelme nincs de azert szeretne. Nekem eppen ezek.....es pl a Peugeot 207 be vmint a Skoda Fabiaba is rendelhetöek ezen extrak.

- Semmi.

Markaszerviz.