Elég volt a nagyvasból!!!
Nagyon olcsó volt, és királyul nézett ki ez a majdnem Pajero. Királyul is ment, amikor épp nem volt szervízben. Egyszer Lengyelországból jöttem haza úgy, hogy még a lengyel-szlovák határon is kétséges volt az elindulásom, ugyanis egy reccsenés után elszált a 2-es és 3-as fokozat. Itthon megcsinálták gariban. Igaz a kötelez? szervizeket néha kihagytam, mert az elég nonszensz, hogy 5000 km-ként kellett volna behordani. Ez nálam pont havi 1 kötelez? szervíz lett volna. Ebb?l ki lehet számítani a fenntartási költségeket... Egyszer egy dunántúli utamon éreztem, hogy baj van a motorral. Autóment?vel elvitettem a lengyeltóti Hyundai szervízbe, majd szépen hazaindultam vonattal. A garancia érvényesítése miatt telefonon kelett tárgyalnom a Hyunday generál import?rével, azt álították, hogy én nem rendeltetésszer?en használtam eme gépjárm?vet. Hát ezt nem tudom, hogy mire mondták, én alig hagytam el a kocsival az aszfaltot. Úgy emlékszem, a kihagyott szervizek miatt talán fifty-fifty alapon megállapodtunk. Két hét után levonatoztam, meg letaxiztam a szervízbe, majd átvettem a javított gépjárm?vem. Kb. 5 km. után visszafordultam, mert ugyanaz a törés a motorban újra el?jött! Újra vonatozás haza, majd 2 hét újabb várakozás. Legközelebb már jó volt a gép egy darabig. Ez a motorbrobléma néhány hónap múlva újra el?jött, de ekkor már Vácon csinálták meg. Amikor készen lett egyb?l becseréltem egy vadi új Corollára. Azóta az ilyen szervíz problémáim nullára redukálódtak. Még háztartás-elektronika dolgokat sem veszek, amiket Koreában gyártottak, s?t a múltkor még a koreai neonlámpa-gyújtópatronokat is kicseréltem otthon. Azóta volt 2 Toyotám és egy Hondám, és mindenkinek, aki nem szeret szervízbe járni, meg idegeskedni, ezt a két márkát ajánlom.
- Váltó: nem vette a 2-est és 3-ast (mindez a lengyel Tátrában), Motorban szelephimba, vagy szártörés 3x
Hyunday Szerviz, Vác (már megsz?nt?)
Hyundai Szervíz, Lengyeltóti
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1997 |