Nem is ilyet akartam, oszt´ milyen jó!
Szuper akciós autó, ténylegesen 2,5milláért kp-ra 110Le, 235 Nm, eddig 4,5l/100km fogyasztással(comp.4,1-4,2)! Nem ilyen autót akartam, és nem most, de bevert a válság, és nem bírtam ellenállni. (késöbb nem veszek drágábban) Nem kombi, de azért csomagtartó 390l, nem is középkategória, de azért kompromisszumokkal elférünk. Egy zavar benne, az ajtóbehúzó ami nyomja a bal térdem. A motor nagyon csendes, talán halkabb, mint apám KIA CEED-je, de a futómű zaj biztos nagyobb. Egyenletesebben húz, jelentéktelen a turbólyuk, és érzésre sokkal jobban is megy, talán a könnyű kaszni miatt. A váltó egy kicsit nehézkes és lassú, de pontos. Viszont rüki ugyanolyan szar, mint CEEDben. A tesztekben lehúzzák futóművét, hogy billeg, azért ez erős túlzás. Ellenben nagyon jól birja kátyúkat, és pontosan tartja az ívet még nagy sebességnél is. Ja és a kormányzás: na az nem tetszik!Parkolásnál kicsit nehéz, de nem gond, viszont 60-80 között érzéketlen és nekem túl nehéznek tűnik, aztán nagy sebességnél o.k megint. A fékek nagyon jól fognak(4 tárcsa), határozott nyomásponttal és csak nagyon nagy terhelésnél válik kicsit nyúlőssá. Az ABS viszonylag későn avatkozik be, szerintem így jó. A gyári Brigstone(régebbi tipus) nem az igazi, talán egy Hankook ventus prime jobb lenne. Írták egy páran, hogy az elektromos ablakok gumi peremeit cserélni kellett, ez nálam is elöfordulhat majd az öt év garanciaidő alatt. A klima egyszerűen kezelhető és jól müködő szerkezet, a műszerfal sem bonyolultabb, kopogósan kemény és csúnya textúrájú, de nagyon pontosan szerelt. Csak nagy ritkán hallható egy kis nyisszanás.
- Javítás még nem volt,remélem nem is lesz!
Még csak soronkívüli olajcsere volt meg független szervízben,észrevétel:sárga volt még az olaj 4500 km-nél.Vagy a gyári volt rossz minöségű(nem lebegteti a kormot),vagy tökéletes a motor!?
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Maruti,FSO,CEED | Következő autója? | KIA CEED SW,OCTAVIA RS COMBI |
Verdikt | (8.1/10) |