Vegyes
Előrebocsátom, hogy banki lefoglalt autó volt, mikor vettem, a vételárban is érződött, de gondoltam, kb. 5 évet kibír, első-/tanulóautónak tökéletes lesz. Hát, azt megtanultam, hogy az alkatrész drága... mert piszokmód az.
Az autóról - ritka, sötétzöld színe volt (van), amiből összesen egyet láttam rajta kívül :)
Meglepően gazdag a felszereltséggel vettem, kellemesen meglepődtem, bár, nem tudom, milyenek futnak még sose láttam másikat belülről.
Használatban
Nagyon alacsony a kocsi, én sem vagyok túl magas, de "fekve vezetve" simán láttam a kocsi orrát. Nagyon keskeny kocsi, bárhová befér, ellenben ehhez képest kimondottan hosszú.
Hátul kevés a hely sajnos, úgy lábtérben, mint szélességben. Hosszabb úton kényelmetlen a vezetőülés (a többit nem ismerem...).
A csomagtartó elegendő, amit egy kétfős család hurcibál, annak elég.
A biztonsági övek hátul nem elég hosszúak, hogy babahordozót kössön be az ember, a jobbelső légzsákot kikapcsolni nem lehet. Ellenben van benne ISOFIX, így, akinek van rá pénze, használhatja azt is a gyerek biztonságba helyezésére.
Nem egy jóindulatú autó, figyelni kell rá, hogy mikor mit szeretne, de ha megteszed, hoz-visz.
A motor tökéletesen elég arra, hogy mozgassa a kocsit, ha megtapostam megindult rendesen. Nem hiszem, hogy az 1.5 benzinnél nagyobb kellene neki.
Műszakilag
A banki visszavett volta (és az előző tulaj nemtörődöm/destruktív hozzállása) miatt sok jóra nem számíthattam, vételárának másfélszeresét költöttem rá végül. Folyamatosan dobta a hibákat, körülbelül negyedévente jártam vele szervízben. És általában újabb és újabb problémákat találtunk, amik adódhattak a kopásból is, persze.
A futómű elég gyenge pontja, a stabilizátorokat 3szor kellett cserélnem, ha jól rémlik.
Az alkatrészek eléggé drágák hozzá, de beszerezhetőek kisebb-nagyobb utánajárással.
Engem kétszer hagyott kakában, mindkétszer az akksi miatt (egyszer lemerült, másodszorra a generátor rendetlenkedett).
Folyamatos probléma, hogy a tankja nem szellőzik rendesen, teletankolni nem érdemes, mert a keletkező vákuum miatt egy idő után nem jut benzin a motorba, csak kövérgáznál (úgy meg nem keveset fogyaszt). Ha teletankoltam, nem jutottam vele túl messzire. Viszont fél tankkal, néha szellőztetve elmegy.
Egy hónapja adtam el, bontott-tégla áron (egy kicsit már kezdett ugyan rohadni, de még pár évig simán elmegy), mert a gyerek miatt nagyobbra-szebbre-megbízhatóbbra vágytam.
Érzéseim vegyesek, nem mondanám rossz gépnek, de én nem vennék még egy ilyet.
- Csupa-csupa apróság, de mindig volt valami
id. Simon Tibor18. ker.Nem volt vele semmi bajom, de váltottam, mert találtam jobbat.
Grósz János16. ker.Őt bárkinek, bármikor jó szívvel ajánlom, végtelenül korrekt, hozzáértő ember.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Corolla 2006 |