Álomautó
Első autóm egy csodálatos, ´87-es Accord Aerodeck volt, azóta tart a szerelmem a Hondával. Jött utána minden féle Mégane, Golf, Astra, Escort amit éppen a pénz megengedett vagy az aktuális cégem adott, de 1999 óta az S2000 volt az álmom. 2005-ben valóra vált egy 2004-es győnyörű fekete, piros bőr belsőjű autó formájában :)
Az első amit meg kellett szokni, hogy az ember szinte a hátsó tengelyen ül, és elöl a kocsi ugyanolyan hosszú mint egy limuzin, de hátul már alig van autó mögötted. Másrészt az autóban igazából két dolgot lehet csinálni, a kormányt és a váltót fogni, mert az utastér és a műszerfal annyira körülvesz, hogy nincs hely másra - perzse ez nem véletlenül van így, és nem is akarsz benne mást tenni, csak nyomni, nyomni, nyomni :) Ez gyorsan megszokható, a kormány nagyon direkt, a váltó iszonyú pontos és rövid járású. A kocsi 5000-ig megy, de nagyon könnyen vezethető, bármilyen kezdő autós is el tudja vezetni. 5000 fölött megy mint az állat, és olyan brutális hangja lesz, hogy valami hihetetlen, 9200-ig pörgethető. Gyönyörűen és jóindulatúan tolja a seggét a kanyarokban, élmény vele a csúszáshatáron autózni, még akkor is könnyen kezelhető gázzal és ellenkormányzással. Iszonyú merev a kocsi, a négy kerék a kasztni négy sarkán, elsőre teljesen gokart feelingje van az embernek, mikor beül.
Kipróbáltam versenypályán, voltam vele hosszú távon autópályán, 800 km után is frissen kászálódtam ki a kocsiból, az autó teljesen alkalmas arra, hogy 2 személy leugorjon vele pl. a horvát tengerpartra egy-egy sporttáskával.
Második autónak tökéletes, autópályán 160 körül fogyaszt 10 litert, városban 11 körül reálisan el lehet vele közlekedni. Vettem rá téligumit, 2005-6 telét minden zökkenő nélkül átközlekedtem vele, pedig volt hó rendesen.
Aki egyszer beül egy roadsterbe, sose akar kiszállni belőle, én se fogok, örökre megtartom Őt :)
- Az mi? :)
Royal Motor