Sportos és elegáns
Az egyik legszebb formájú coupé a 80-as évek végéről: sportos és elegáns. A mai autók között is megállja a helyét megjelenésben, teljesítményben, kényelemben egyaránt. (Egyedül a klíma hiányzott belőle.) A 140 pacihoz a 1200 kg jó arány, átlag autók között nincs ellenfél. Városban 11-12 liter, viszont országúton szigorúan 7 literes a fogyasztás. Tempomat 40 km/h fölött müködik, városban is rendszeresen használtam. Négykerékkormányzás zseniális. Rekord: Szemes-Bp 45 perc. Csúcssebesség: 220. Gyorsulás: 8,3.
Sajnos 2004. decemberében megtörtem az elejét és eladtam. Azóta is rendszeresen vezetek... (Peugeot1.4HDI-t, Astra1.4aut.(11l-es fogyasztás!:-S) stb.) ...hát, visszasírom a régi szép időket! Szinte minden tekintetben veri a mai 3-4 milliós új autókat: felszereltség, kényelem, megjelenés, ár/érték arány, sőt néha fogyasztás is. De most már kibírom tavaszig! :-D
- Általános kopó alkatrészeken kívül, hátsó féknyereg, fôfékmunkahenger, kuplung hidraulika csô, hütôventilátor, ajtóérzékelô kapcsoló, bal hátsó lámpa, pár helyen a kerékíveknél, benzintanknál korrózió.
Piliscsaba (Midling)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1989 |
Előző autója? | Prelude 1.8 ex | Következő autója? | Integra type-R, vagy ´90 Prelude 2.0i-16 4ws (+tuning), esetleg 2.2vti type-S |
Verdikt | (7.1/10) |