Autók » Honda » Odyssey (2005)

Odyssey Pilot LX-E

Csakazértis meg fogom szeretni!

Sajnos nem tudom máshová írni az ítéletet, mert Honda Pilot rovat nincsen. Még ide a legjobb, mert az Odissey padlólemezére épül, azonos motor, meg sokminden. Talán itt elfér. Azért hasznos esetleg az itéletem, mert ahogy tudom, Európába is hozni fogják a tipust. Akkor már biztosan lesz saját rovata is...:-)))
Szóval:
használtan vettem nemrég, elég sokat le is engedett a dealer ( 2300 us dollárt ) így örültem, mint majom a farkának. Első tulajos, vezetett szervízkönyves, törésmentes arizonai autó ( nuku rozsda )
Full extra, DVD a plafonról, bőrülés, elől-hátul külön klíma, 4WD. automata váltó ( naná) három üléssor, nem 7 hanem 8 személyes!
Három vagy 4 éven keresztül a legjobb SUV Amerikában győztese, sokféle egyéb tartós teszt és összehasonlító elemzés bajnoka és annyi jót lehet olvasni róla az amerikai szaksajtóban, hogy még engem is el tudtak téríteni a Toyota 4runner vásárlástól, pedig mindenáron azt terveztem venni.
Valójában nem is bántam meg, mert a V 6-os , 3500 ccm-es 245 LE Honda vagy inkább HONDA motor 9.98 liter per száz kilométeres fogyasztása meggyőzött arról, hogy valószínűleg a Honda ( és a BMW ) gyártja a világ legjobb benzinmotorjait. ( Alfa, Porsche, Ferrari tulajok is biztosan meg tudnának győzni, de most ez nem erről szól. )
A lényeg, minden szempontból örülök a döntésemnek, kivéve a váltót. Híresen rossz váltó van ebben a tipusban, az enyém is kinyiffant a napokban. 1800 US a komplett váltócsere, ami itt nem számít soknak éppen, de nem szívesen adom ki érte mégsem ezt a pénzt...
Itt olyan hogy Honda bontó nincsen, legalábbis én nem találtam, ha meg lenne, akkor az a váltó is ugyan olyan gally lenne szerintem, mint ez. Valamilyen tipushibájuk van - mindegyiknek - ez rontotta is a Honda image-et itt az USA-ban rendesen.

Próbálom megoldani, mert megéri tökörészni vele, az autó ugyanis nagyon, nagyon jó. Kicsit puha a rugózása, billeg ha nagyobb sebességnél manőverezek vele, de ez már jellemző az itteni kocsikra.
Ettől függetlenül, ha jön Európába, akkor mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom.
Ja, nem terepjáró, csak SUV. Csapatni biztos hogy ezerszer jobb pl. a 4runner, de még nincs kizárva, hogy egy olyat is beújítok. Errefelé az sem drága.
Szóval ez az első Hondám, de viszonylag jól indul a kapcsolatunk. Remélem a váltó után nem lesz vele baj.

- Bal oldali első ajtó központi zár. A váltóban valami.( komplett váltó csere )

Bell Honda Scottsdale

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003