A japán szerető
Hosszas keresgélés után, kollégám unszolására ültem bele egy Jazz-be, és ha hiszitek, ha nem, szerelem volt első próbára. Jól érzetem magam a vezetői székben, kényelmes volt, pont ott támasztott meg, ahol nekem a legkényelmesebb. A műszerfalon és a kormányon a gombokat tökéletesen lehet kezelni, minden abszolút kézre esik. Az utastér az autó méretéhet képest meglehetősen tágas, még úgy is, hogy én leghátulra toltam a jobb egyet.
Az alapváltozatot (1.3 Trend) vásároltuk meg 2019 nyarán, mivel bőségesen elégnek ítéltem meg a felszereltségét – főleg, hogy én egy 94-es Golf III-ból ültem át. Néha a parkoló radar kicsit hiányzik, de idővel megszokja az ember az autó hosszát, és onnantól könnyű vele parkolni.
Pozitívum, hogy rengeteg a hely benne, a csomagtér jól pakolható, a hátsó „varázsülésekkel” is jól lehet játszani, szóval kisgyerekes családoknak is bátran tudom ajánlani. Keveset fogyaszt, nekem saját mérés alapján rendre 4,9-5,0 liter között, pedig vegyes használatban hajtom. A 102 LE nem gyorsvonat, emelkedőn érződik ez igazán. Magasabb fordulatszámon azért dinamikusabb, de csodát nem kell várni tőle. A start-stop rendszer szerencsére kikapcsolható, igaz, minden indításnál meg kell nyomni hozzá a gombot.
Ami hátrány, vagyis nekem nem tetszik, hogy a váltást segítő rendszer kijelzője nem a legjobb helyen van. Nagyobb sebességnél, ha le van húzva a hátsó ablak, akkor az berezonál. A váltó rudazata csattanós, de idővel enyhül, ahogy összekopnak az alkatrészek, amúgy jól kezelhető. Nekem, ami bosszantó volt, hogy a klíma bekapcsolása után különféle fémes hangokat lehet hallani kívülről – ezeket nem nagyon tudom hova tenni…
Összességében imádom az autót, ár-érték arányban kiváló vétel volt, és nem véletlen, hogy alig egy év alatt, több mint 25 ezer kilométert mentem vele. :)
- Egyelőre semmi gond nem volt vele.
Honda Fehérvár
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2019 |