De' Ja vu.
2007-ben vásároltam meg az első Jazz-em. Nagyon jó kis autó volt. Még mindig megvolna ha nem szól közbe a gazdasági világszarság és a banxterek. Ezért sajnos el kellett adnom, pedig nagyon valószínű, hogy még most is a velem róná a kilométereket.
A jelen autóm idén márciusban vettem meg kézből külföldről behozva. Azért döntöttem ennél az autónál ,mert egy éves volt mindössze és így garanciális még. e mellett jelentősen olcsóbban megvettem mint a kortársait. Valószínűleg azért volt olcsóbb, mert nincs benne klíma. Ez minket nem nagyon izgat, a családban nem igényeljük a klímát, viszont amikor a helyzet azt kívánja, mindenki nagyon ügyesen tud ablakot le engedni.:-)
Angol, Német piacra gyártott modellről beszélünk. Mondták a szerelők, hogy annyi különbség van a szerelő és szerelő ország között, hogy ugyanazt a minőségű alkatrészt más és másként rakják össze. Mutattak is erre példát az autóban, nem pontos az illesztés a műszerfalon egy egy elem között, de ennyi. Mindent nagyon rendben találtak és valósnak a kilométeróra állását.
A régebbi típusban előrecsúszkált a lábtörlő gumi a pedálok alá és volt több esetben, hogy fennakadt a gáz. Ezt kiküszöbölték. Az ezt megelőzőn mintha a műanyagok jobb minőségűek volnának, nem ez a kopogós műanyag. Az újabb nekem kicsit gyengébbnek tűnik, vagy magasabb fordulaton adja le a max. nyomatékot ugyanazzal a ccm-el. Emellett az új kevesebbet eszik úgy fél literrel. Most vegyes használatban is itt fenn B.pesten 5,3L/100km-en áll a mutatóm. Az összes jó tulajdonság elmondható róla ami a régiről. Nagy csomagtér, variálható hátsó ülések...stb... Ezt nem részletezném, gondolom erről sok helyen olvasni. A motor itt hátrább csúszik a vezető felé így gondolom egy egyszerű gyertyacsere problémás lehet. Bár a régin is az izzócsere megizzasztott és végül nem én cseréltem ki.
A hátsó ajtóba szereltem két kétutas hangszórót, mert nem volt. Így jobb a hangzás de nem hangosabb jelentősen. A gyári hangszóró szett 40 000 körül mozog beszereléssel együtt. Így egy 10 000-ből megúsztam.
Emlékszem a régivel kapcsolatban megkérdeztem mennyibe kerül a kalaptartó hátra? Akkoriban ez 70 000Ft volt és kihúzhatós. Na az újra is kellett vennem. Ülj le 140 000Ft.ot mondtak rá:-))) Mi a szar kerül egy vacak egyszerű fél kilós műanyag lapban ami szövettel be van borítva ennyibe?
Beszarás.:-)
Ennyiért autót lehet venni.:-))
Végül is 35 000-ért vettem egy új után gyártottat Csepelen a bontóban. Szóval a kiegészítők az horror.
Összességében azt mondom nagyon meg vagyok vele elégedve. Jó választás volt. Valahol hallottam, mi Honda Jazz tulajok vagyunk a legmegelégedettebbek az autónkkal.
Hol írjam alá?:-)
- Semmi
Honda szabó.Már sajnos nem Honda szalon, de márkaszerviz. Így a kötelező éves felülvizsgálatokat elvégezhetik és bejegyezhetnek a szervizkönyvbe. Tisztességesek, pontosak és gyorsak. A többi Hondást körbetelefonálva náluk volt a legjobb ár.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2014 |
Előző autója? | Escort | Következő autója? | Jazz, Civic, v. Accord |