Autók » Honda » Jazz (2008)

Jazz 1.2 Trend Plus

Ami jó, az jó!

Üdvözlök mindenkit!

Régóta sóvárogtam már egy Jazzre, mert sok jót olvastam róla. Amire megvettük, addigra már szinte mindent tudtam róla, kipróbáltam többször is, hogy valóban olyan jó, mint amennyire magasztalják. A tesztekben egymástól függetlenül szinte mindenki elismert a tudását, így gondoltam, hogy nagy meglepetés nem érhet.
Természetesen kipróbáltam a konkurencia típusait is (Toyota Yaris, Nissan Note, Skoda Roomster, Suzuki Sx4, Opel Meriva), de egyik sem volt meggyőzőbb. Sokan mondják, hogy drága, de ha összehasonlítják az azonos felszereltségű (ha rendelhető egyáltalán ilyen komoly felszereltség hozzájuk) konkurens modellekkel, akkor azért meglepődik az ember. Arra, hogy mekkora hely van benne nem fecsérelnék felesleges mondatokat, mert a többiek már leírták, javaslom próbálja ki, aki érdeklődik iránta. Nekem az előző autóimhoz (Uno, Corsa)képest nagyon nagy előrelépés volt, minden téren.
A fogyasztása vegyes használatban 5.5 körül alakul, teljesen elégedett vagyok vele. Az első hónapokban megszokást igényelt, hogy amikor a kijelző azt mutatta, hogy "0" kilométerre elegendő a benzin, akkor még van benne kb. 120 km-re való. Pár tankolás után már tényleg elhittem, hogy mehetek még bátran. Egyébként a mért fogyasztási adat nagyon pontos. Nagyobb emelkedőkön, ha izomból kell előzni, akkor azért kinyomom a légkondit, sokat segít a meleg helyzetekben.
Az ülések nagyon kényelmesek, a hátsó sor is kellően szellős. Az ülések variálhatóságát kár is magyarázni annak, aki nem látta még működés közben, ezt látni kell! Az autó sarkait némi használat után viszonylag jól lehet érzékelni. Különösen tetszik, hogy ötödikben nagyon szépen lehet vele menni 50-el, nem hörög és nem ugrál. Még mindig sokan megnézik, és van, aki kérdez is róla, hogy valóban olyan jó-e, mint azt mondják. Azért ilyenkor (is) jó Hondásnak lenni.
Veszprémben vettük és oda is vittük az első szervizre, ami 28.000 Ft. volt. Nagyon korrektek voltak, mindenben segítettek, Szeghalmi Andreát külön kiemelném.
Egyelőre ennyi, majd még igyekszem a további tapasztalatokat is megosztani az érdeklődőkkel. Összegezve tehát, maximálisan azt kaptam, amit vártam és javaslom mindenkinek, hogy aki ebből a kategóriából szeretne autót választani az legalább próbálja ki. Természetesen a konkurenciát is nézze meg és úgy döntsön, ahogy jónak látja az összehasonlítás után.
Szerintem hamar letisztul a kép és jó döntést fog hozni!

- Semmi

Honda Sommer- Veszprém

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Corsa Következő autója? Jazz
Verdikt (9.8/10)

Honda Jazz 2008 (2008 - 2014)