"Végy" egy kis Jazz-t az életedbe
Elöljáróban annyit, hogy feleségemnek szerettem volna venni egy minősíthetelen Corsa után egy megbízható kis autót.Azóta mindennapossá vált a küzdelem a Jazz-ért, mármint hogy ki menjen vele dolgozni.Nekem egy full extrás Ford C-Maxom van, de nem lehet a Hondával egy lapon említeni.
Nem húznám az időt azzal, hogy leírjam a műszaki paramétereket, lóerőket és űrtartalmakat, inkább a benyomásaimról írnék.
Sok ítéletben olvastam a teljesítményről, de nem igazán értem a problémát, hiszen ez egy kb. 78 LE-s motor és tökéletesen teljesít.
Párásodó autó pedíg nem létezik, csak jól tömített!A japán igényesség ebben is meglátszik.Az ajtók záródása tökéletes, a karosszéria torziós merevsége egyedülálló.Sokan azt írják, pattogós rugózású könnyű kis autó.Ez igaz de a magyarországi utakon 14 collos kerekekkel ez is természetes.Én kifejezetten szeretem ha azt érzem az autó egy egységben"pattan" el az útról.A másfél tonnás Fordom több részében képes ugyanerre.(A Fiatomról, ill. az Opelemről itt nem is tennék említést)
A fékhatás ilyesztően jó, 90 km-es sebességnél kicsit erőteljesebben léptem a pedálra az érdi lehajtó előtt, hát volt meglepetés az utastérben.
A kéthangszórós "hi-fi" kissé aggasztott, de szép hangzású, szerintem a másik autómba csak súlynövelés miatt tették bele a hatot!
Évente úgy 20000km-t fogunk beletenni a kicsibe, majd frissítem a hibalistát!!!
- még semmi
kihez?