Tartóstesz eredménye: nem oroszrulett :)
Az autó kategóriájában (kisautó osztályban) a legjobb, azért is vettem meg annak idején! Megbízható autót szerettem volna, amivel napi szinten szaladgálhatok és ennyi idő után úgy tűnik, meg is kaptam!
118 ezernél beülök és nem tudom eldönteni, hogy jár e a motor olyan halk és egyenletes a kis erőművének kiegyensúlyozása.
A belső tér kb. középkategóriára utal az anyagminőséget és teret figyelembe véve. Hátul az ülések úgy variálhatóak, hogy én nem találkoztam olyan IKEA-s bútorral, amit ne tudtam volna hazahozni csukott csomagtérajtóval!! A tank az ülések alatt van, ezzel is megnövelték a csomagtér méretét.
Elektromos a kormányszervó, nagyon könnyen tekerhető, a parkolás bárhova gyerekjáték. Könnyebb vele parkolni, mint egy nagykategóriás autóval tolatóradarral és a kormányt is könyebb forgatni:)
A valós!!!!! fogyasztás a következő:
vidéki utazás: 4-5 liter
város éjszaka vagy finom vezetési stílussal: 6 liter
város dinamikusabban: 6-7 liter
dugós, araszolás, klíma: 8-9 liter
Ami negatívum: Nincs erős motorja (83LE) aki sportos életérzést szeretne annak kevés lesz, de lehet azért mondom ezt, mert egy kétszer ilyen erős autóból ültem át ebbe, és ezután is jóval erősebb autóba ültem be.
Magyarországon persze tökéletesen lehet haladni vele, de 120-130 felett már lassabban gyorsul.
Nem is váltam volna meg tőle, de most több kategóriával komolyabb autót megengedhetek magamnak, így átültem egy nagyobb Mercibe.
Ha egyszer ismét szükségem lesz egy megbízható városi autóra, (pl barátnőnek, feleségnak(ajjaj) akkor csakis Jazz, mert már bizonyított! nem csak nálam, hanem az ismerősök körében is.
- Hibalista: - Közel 120.000 km alatt: kiégett a bal első tompított izzó, de lehet a jobb oldali is, arra már nem emlékszem. - - -
Magánszerviz
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |