Szerelem második látásra!!!
A HONDA egy álom. Előtte francia autóm volt (Peugeot 206), így van összehasonlítási alap. A Peugeot vásárlása előtt is gondolkodtam Honda Jazz-ben, azonban anyagi okok miatt a Peugeot-ot vásároltam meg. Hiba volt. Nem egy életre, "csak" másfél évre szóló. A francia autó kényelmes volt, azonban 5 hónap után elkeztek előjönni a bosszantó hibák (elektronika, valamint nyikorgó, csigorgó hangok mind az utas-, mind a motortérből). Így a bosszantó hibák miatt új autó után néztem. Természetesen "rögtön képbe került" a korábban az ára miatt meg nem vásárolt Jazz. A Honda márka Jazz típusáról írt tesztek és vélemények elolvasása is megerősített abban, hogy nekem ez az autó kell. Amint anyagi lehetőségem engedte megvettem a Honda Jazz-t. A Peugeot után a legfeltűnőbb különbség a minőségben jelentkezett. A Hondában minden precízen működik. A váltója olyan, mint "kés a vajban". A Peugeot váltójával összehasonlítva a Honda váltója precíziós műszer. A Peugeot-é hosszú úton jár, pontatlan, nehezen működik és hangos. Ezzel szemben a Honda Jazz váltója precíz, pontos, halk. A kéziféknél hasonlóak a tapasztalatok, azonban ezt nem részletezném, mivel a kéziféket relatíve kevesebbett használja az ember, mint a váltót. A Honda utastere tágas, elöl különösen. Hátul két felnőtt és egy gyerek kényelmesen elfér, három felnőtt már nem annyira, azonban ez a legtöbb kis- és alsó középkategóriájú autóban így van, ezért hibaként nem róható fel. Az utastér- illetve a csomagtér variálhatósága 10-es skálán kb. 11-es. A motor nem túl erős, de átlagos közlekedésre bőven elég és a fogyasztása a kevés kilométer megtétele után igen kedvező. A fékek jól adagolhatóak. Összességében az egy hónap illetve 1.000 km tapasztalata alapján bátran mondhatom, hogy a Honda Jazz valóban "megéri a pénzét", azaz a kiskategóriában relatíve magasabb ára egy kategóriával magasabb értéket takar. Mindenkinek csak ajánlani tudom (ellentétben az előző autómmal)! Még egy ok ami miatt érdemes Hondát venni - nem működik együtt francia autógyártókkal (Nissan-Renault, Toyota-Peugeot,Citroen)!
- Két szervízen voltunk, a kötelező dolgokon kívűl egy fényszóró égett ki, de a világítást mindig használjuk.
Honda Ju-Ko Kft. Nyíregyháza. Maximálisan meg vagyunk elégedve.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 206 Look | Következő autója? | Csak Honda (mindegy milyen típus) |
Verdikt | (8.9/10) |