Kispiros
Nagyon szerettem ezt az autót, az együtt töltött 5,5 év alatt igen jól szolgált. Olcsón fenntartható, megbízható, marha keveset fogyasztó gép, országúton 5, városban 6 liter körül evett (jó útvonalam van, nem dugózom). Kellemes karakterisztikájú a motorja, nem eszik sokat ha nem sietsz sehova, és nincs igazi hülyesége sem ami idegesítő lenne, szépen teszi a dolgát és kész. Lehet hogy drágább mint a kategóriatársai, de amikor az ember húz egy vonalat X év használat után, mikor is leír minden költséget, értékvesztést, szóval mindent, kijön hogy milyen jó vétel is volt. Csak sajnos hiányzik belőle az "X-Faktor".
- 1) Vezető oldali ülés állítójának műanyag perselye kikopott, ettől picit mozgott az ülés, garanciában javították (5000 Ft-os izé), majd a garancia lejárta után pár hónappal ismét elkezdett mozogni, jeleztem a szerviznek (semmi hiszti, csak szóltam hogy 1 év elteltével megint rossz), a Honda Hungary azonnal átvállalta a komplett ülésváz cseréjének költségét, melyben már nem műanyag hanem fém persely volt (80e csak az anyagktsg), kaptam mellé egy elnézéskérő levelet hogy sajnálják hogy csalódnom kellett az autóban és ne haragudjak hogy be kell vinnem egy szervizbe az autót hogy ott megcsinálják ingyen. Asszem így kell hűséges tulajokat nevelni, ügyfélkezelésből csillagos ötös. - - 2) Kézifék bowden berohadt mert alig használtam. Szerviz előszöris elkápráztatott egy 95e Ft-os anyagköltségű árajánlattal, aztán a hüppögésemet látva sikerült 5e Ft-os bontottra módosítani, végül maszek szerelő bezsírozta a töredéékért. - - 3) Klímát tölteni kellett 5 évesen. - - Elég unalmas lista, tudom, de mit csináljak ha gyakorlatilag semi se romlott el rajta...
Honda Éles, ügyfélbarát, kedves emberekkel találkoztam ott, mind a szerviz munkafelvétel (Zsolt) mind a karosszéria (Zoltán) esetén. Az elvégzett munkákkal elégedett voltam, kivéve a fényezések, melyek hibáit azonnal szó nélkül javították.
Duna Autó, itt egy régi kedves ismerősöm kezdett el dolgozni, ezért ide is elvittem a gépet, a számlán oda nem illő tételeket találtam (pl. két flakon féktisztító a Homasitás ár 10x-éért, namost végignéztem a szerelési folyamatot, nem járt semmilyen flakon a kocsi közelében), fékellenőrzést ***ták megcsinálni, két hét múlva cserés volt a betét, pedig ha veszik a fáradságot és alánéznek hogy kopásjelző mindjárt bekarcol, akkor ott helyben kicseréltetem velük amin megint csak kerestek volna egy csomó pénzt. Egy sarokkal arrébb defektet kaptam, felajánlották hogy beszereznek nekem újat, olyan árat mondtak (telefonált a fickó előttem és bemondta hogy mázli mert most akciós), aminek a harmadáért vehettem volna később az első kezem ügyébe kerülő gumisnál ugyanazt a típust. Maga a szerelő srác szimpatikus volt, a munkáját jól elvégezte, de ez a körítés a munkafelvevővel és a lehúzás a számlán lévő tételekkel, összességében egyes osztályzatot ér.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Galant | Következő autója? | Octavia RS |