Kisfőnök
Most voltam a Kisfőnök-kel egyéves kötelező szervízen, így az elmúlt egy év tapasztalatai alapján próbálok egy objektív(?) véleményt alkotni Róla.
Pozitívumok
Minden. Az egész kocsi. Imádom. Amikor megvettük, olyan kocsit szerettünk volna, ami a gazdaságosságon felül még jól is néz ki, ne legyen unalmas. (Bár ez erősen szubjektív). Annak ellenére, hogy már egy 5 éves modell, egyáltalán nem látszik rajta a kora. Most is vagánynak néz ki. Jó az alakja, a fogyasztása, helykihasználhatósága, hátsó ülések variálhatósága, stb... De hát ezekről már ódákat zengtek, így nem ismétlem őket. Az égvilágon semmi gond nem volt vele, nagyon megbízható. Most már én is egyet értek a Jazz tulajdonosokkal amikor azt mondják: "Nem értem, az emberek miért nem Jazz-t vesznek, amikor (kis)autót vásárolnak." Bár az ára erősen elgondolkodtatott, de miután körbenéztem a piacon, rájöttem, hogy ár-érték aránya nagyon jó.
Negatívumok
Nem sok minden van. Talán a teljesítményt említhetném, de nem teszem, hiszen amikor megvettem, tudtam mit veszek. A hosszabb vezetést a hátam megérzi, de lehet, hogy csak az üléspozíción kellene változtatni. Tolatásnál a váltó néha nehezen ugrik be a helyére.
Ami egyértelmű negatívum, az az, hogy sokat kell mosni. Ha nem imádnám annyira vezetni, akkor tény, hogy kevesebb bogár csapódna neki, s így elkerülhető lenne ez a probléma. De imádom a Kisfőnököt, így még a mosást is örömmel teszem.
Frissítés
3 éves/80 ezres szervizen vagyunk túl. Sok mindent éltünk át együtt, sírtunk/nevettünk, de sosem hagyott cserben.
Sikerült az üléspozíciót rendesen beállítani, így most már 1700 km-es út alatt sem fáj a hátam. Autópályán 140 felett is jól szedi a lábát, gyorsul is, de azért nem egy erõgép, valljuk be. Meg ilyen sebességnél elég hangos. Tartósan 130-140 kozott haladva 6.8-7.2 között alakul a fogyasztás. Országútan 5.1-5.5 közötti a fogyás, de ez lábtól is függ. A szigorítások (zéró tolerancia) miatti lasabb országúti vezetes hatasára a fogyasztás újra 5 alatti.
Még mindig imádom. Ha kinézek az ablakon és meglátom, elönt a boldogság, hogy jól választottam. (Ez most jó csöpögõsre sikeredett.)
Kisebb hibák az elmúlt 3 évben:
- a bal elsõ automata ablakemelõ elég rapszodikusan muködik(néha muködik, néha nem), a szervíz csinál valamit, utána általában rövidebb ideig újra jó.
- a klíma otthoni tisztítása után a kellemetlen szag már a múlté.
Más semmi.
- Semmi