Kék béka
Szinte csak szuperlatívuszokban lehet róla mesélni. A pozítiv tapasztalatokat már mindenki ismeri, inkább 2 bosszantó dologról mesélnék, amit egy új japán autótól nem vár el az ember:
I. 28000 km környékén a kormány az egyik végállásban kissé szorult. Természetesen elvittem a márkaszervízbe, ahol addig-addig próbálgatták, míg a légzsákspirál el nem szakadt. Garanciában történt a javítás, de amíg meg nem érkezett az alkatrész, addig használtam. Ekkor jött a kellemetlen meglepetés: 700-800 km-es légzsák (és ezzel együtt kürt) nélküli utazás után annyira feltekeredett a spirál a kormányban, hogy néha alig tudtam bevenni egy-egy nagyobb kanyart.
II. Kb. 29000 km-nél a jobb hátsó kerék fel?l tompa morgó hangot hallottam, el?ször 80-as tempónál, kés?bb csak a 40-60-as tartományban. Ismét márkaszervízbe látogattam, ahol megnyugtattak (?), semmi baja az autónak, valószín? a gumi hallatja ezt a hangot. Annyira megnyugodtam, hogy néhány nap múlva elvittem egy másik márkaszervízbe, de a próbaút során semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak. Bánatomban egy helybéli (márkafüggetlen) szerel?höz fordultam, aki felemelte az autót, megpörgette a kerekét, és fél másodperc után rávágta: a kerékcsapágy "hazament". Ezután ismét márkaszervízbe vezetett az utam, közöltem a diagnózist, és ugyancsak garanciában cserélték a rakoncátlan alkatrészt.
Bízom benne, hogy az említett hibák csak egyediek (azért a japán autókba vetett hitem nem, csak a szervízekbe vetett inogott meg), és tartós lesz a kicsike.
Most 76 ezret mutat a km-óra (4 éves). 2006. elején kapott sportkipufogót, így most már elő nem fordul, hogy az ember ráindít járó motorra, illetve elindulásnál is lehet hallani a hangját, nincs lefulladás.
A korábban hivatkozott kerékcsapágy problémában valószínűleg a székelyföldi utak is ludasak voltak. Azóta semmi gond.
Megy...
El nem adom, az biztos.
- kormánylégzsák-spirál szakadása (segítséggel; garanciában)
- kerékcsapágy (jobb hátsó; garanciában)
Márkaszervíz
Márkaszervíz