Autók » Honda » Jazz (2002-2007)

Jazz 1.2 ls/ac

Kategória összehasonlítás

Először írok arról ami nem annyira tetszik benne, mert ez rövid. Hát a párásodás, ez nagyon zavaró benne. A rendszámtábla zörög, bármit csinálok vele ez nem változik. Pedig már cseréltem keretet is.
Hát most jöjjenek a jók. Szerintem motorja méretéhez képest jól megy. Ha klíma be van kapcsolva már nem túl fickós. A családban van egy Opel Astra GTC is. Az 1,4-es és ha abban bekapcsolom a klímát sokkal több erőt veszít. A futóműve nekem tetszik, nem nagyon simítja ki az út egyenlőtlenségeket, de viszont magasságát meghazzuttolóan kanyarodik. Főleg városban használjuk, nem tötymörgős tempóban. Így télen 6,5- 6,8-at eszik, nyáron 5,8-6,2-őt. Országúton simán 5 liter alatt van. 3-asban nagyon jól lehet vele előzni. Én szeretek országúton visszaváltani, mert olyan szép hanglya van 4 ezer fölött. Valahol ez még is csak egy Honda.
A belső tere fenomenális. Annyiféle képpen lehet variálni! Kutyás autónak is nagyon jó. Ülhet hátul ha felhajtjuk az ülést. vagy a csomagtartóban is. Nekem két kutyám van egy Fekete németjuhász, ő a csomagtartóban szokott utazni, é s hogy ne játszon a másikkal (erdélyi kopó) az a felhajtott hátsó üléssorban fekszik.Az óriás schnauzer is jól érzi benne magát, de az inkább az astrában utazik, de ezt jobben szereti mert ebből jól kilátt.Nekünk a háztartásban 5 autó van. Gyakran cseréljük őket. Ezek közül kettő stabil, a Twingo és Jazz ezeket nem adjuk el. A Twingo annyira jó vasakat hordunk vele, meg utánfutót meg mindent most 7 éves semmi balya, semmit nem cseréltünk benne a kötelező dolgokon. Csak az nem megy annyira jól mint a jazz. Van egy új Swift vagy két hete az is 3 ajtós, arrók még nagyon nincs véleményem, csak annyi hogy nincs nyomatéka. Van egy Polo Tdi (75 Le) Az jó nyomatékos, 2-ezerig halott. 5-ösbe 90-vennél lehet váltani. De az többet fogyaszt mint a Jazz, hiába Diesel. Na meg nem is Praktikus. A Polo előtt egyí másik Polo (Classic) SDI volt, na az kegyetlen. Lassú csúnya. És nem megbízható. Az Astra GTC meg Gyönyörű Szerintem. Elég tágas , de nem praktikus. Az előtt egy 3-ajtós 206 volt 1.1-es. Az 100 ezer kilométerrel adtuk el 4 évesen. Nem volt semmi baja. Nem nőtt a szívünkhöz, nem úgy mint a Twingo, meg a Jazz.
Na térjünk vissza a Jazz hez. Nagyon jó minőségű sztem belülről, nem sajnálták a kárpitot az ajtóról. Ezen sehol nem érzem, hogy spóroltak volna, a leírt autókban igen. Ezt az autót egy Yaris előzte meg. Az is jó volt, anyám jobban szerette, de az sem volt praktikus. Az érdekes volt a Yarisban hogy akárhogy csináltuk a fogyasztás 5 és 6 között mozgott. Ez a Jazz elvitt minket Krakowba hibátlanul, kényelmes volt. Csak ajánlani tudom. Bár akinek nem számít a praktikum az Vahet Astra Gtc-ét is. Az szebb, és nem sokkal drágább. De az nem családi autó. Ahogy nézegetem a JAzzeket használtan nincsenek lehasználva, nem úgy mint pl, egy Focus, ezt bátran ajánlom használtan és újjonnan is családos embereknek.

- semmi

Salgótarjáni Honda

Egri Honda

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Yaris Következő autója? Mini, beetle, pt cruiser (majd>)
Verdikt (8.5/10)

Honda Jazz 2002 (2002 - 2007)