Autók » Honda » Jazz (2002-2007)

Jazz 1.4 LS

JAPÁN műszer

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy milyen legyen életem első új autója, de végülis a sok modell között ( SX4, astra, fiesta, grande punto..stb.) a HONDA JAZZ-t választottam! Irány a kereskedés, autót rendel, 2,5 hónapi várakozás és 6 nap késés után, már át is vehettem a hőn áhított autót! Most, hogy 10.000km-t túlléptem, szeretném leirni egy pár sorban tapasztalataimat. Amiért imádom: Nyomatékos erős motor ( 5-ben 5 személlyel 50km/h nem rángat), precíz pontos váltó, klíma megfelelő, kormány tapintása kellemes, fékek jók, ablaktörlők tisztára törölnek, a lámpák nappallá varázsolják az éjszakát, szépen kidolgozott és könnyen áttekinthető műszerfal, audio rendszer jó, ülések variálhatósága példa értékű...stb. Ami nem tetszik benne: a hátsó ablak könnyen és gyorsan mocskolodik, a hátsó ablaktörlő nem teríti, hanem egy pontba spricceli a folyadékot, a megfelelő vezetési üléspoziciót ( hogy kényelmes is legyen ) nehéz beállítani, a lábaknak szűk a tér ( sofőr ), ülésfűtés nincs sem gyári sem utólagos beépítésre sincs lehetőség - az ülések kialakítása miatt ( marad a hagyományos ), és legutoljára hagytam egy olyan problémát, amivel lassan szervízbe kell gurulni: kb. 70-80km/h-tól érdekes folyamatos zizegő hang jön az első szélvédő jobb széle felől! Nem tudok más jelzőt rá, és a miértjét sem tudom! Színte végigolvastam az összes ítéletet, de ilyen problémát sehol nem olvastam, lehet, hogy egyedüli az eset???
A lényeg az, hogyha még egyszer kéne választanom, gondolkodás nélkül a JAZZ-t választanám!!!!!!
Akik ebben a kategóriában gondolkoznak, ne gondolkozzanak tovább > irány a márkaszalon!
Egyenlőre ennyi, ha kijön vmi probléma az autón ( nem kéne), természetesen frissíteni fogom az ítéletemet!
További szép napot mindenkinek!!!
63000 km-nél egy futóműbeállítás. 4000ft Makó Gumicentrum ( ezek a csodálatos Magyar utak! )

- eddig semmi!!! - 63000 km-nél egy futóműbeállítás. 4000ft ( ezek a csodálatos Magyar utak! )

Honda Körös Békéscsaba

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? astra Következő autója? JAPÁN v. NÉMET
Verdikt (7.5/10)

Honda Jazz 2002 (2002 - 2007)