Ezt nem nekem találták ki
Nem szerettem ezt az autót,de a pozitívumait nekem is el kell ismernem.Megbízható és keveset fogyaszt,jó volt benne az ülések variálhatósága.Tetszett még a műszerfal golflabda szerű mintázata.
Amiért nem szerettem:
Az én méreteimmel gyakorlatilag használhatatlan (185cm,95 kiló).Ha beállítom a pedál-ülés távolságot akkor sem a kormányt,sem a váltót nem érem el.Az ülés ülőke része nagyon rövid,olyan hokedli szerű,a szivacs olyan vékony benne hogy az ülés vas vázát rendesen érzem magam alatt.A háttámla hasonlóan kényelmetlen,fura domborulattal a lapockám alatt,de ezzel nem sok gondom volt,mert ha már a kormányt megragadtam akkor hátam nem érte a támlát,vicces.Szerintem max 160-as magasság és 50 kilós testtömegig kényelmes.
A motorja alacsony fordulaton totál erőtlen,magas fordulaton viszont nagyon megy,a gond csak az hogy nem szeretek padlógázzal autózni.
Korábbi autómban nem volt szervókormány de ennél sokkal könnyebben forgott,a jazz kormánya érzéketlen,idegesítő.
A mi jazz-ünk sosem volt törve,ennek ellenére beázott,elég rendesen.Ha néha kint maradt az esőben akkor elázott ülések fogadtak,de volt hogy a pótkerék vályúja volt teli vízzel,télen a pótkerékkel egybe fagyva,mikor felengedett úgy kellett kipoharazni a vizet mert leeresztő gumidugó az nincs.
A naptól mindig óvtuk,ennek ellenére a műanyagok és a gumialkatrészek hamar színüket vesztették.Az ülések is hamar kifakultak,és bolyhosodtak.
Az akksi alul méretezett,és nincs hely nagyobb beszerelésére.-10fok körüli hidegben új akkuval sem indult soha.Bekapcsolva felejtett elektomos fogyasztók nagyon rövid idő alatt lemerítik az akkumlátort annyira,hogy az autó nem indítható.
A végére két pozitívum:
Az úttartása nagyon jó,igazi kanyarvadász,de ez azzal jár hogy a magyar utakon az ember lelkét kirázza.
A második ,hogy kilenc év alatt összesen egy fényszóró izzó égett ki,igaz a cseréjéhez le kell bontani a kerékjárati burkolatot,néhány óra alatt pikk-pakk megvan,aztán utána már csak le kell zuhanyozni.
- Egy darab izzó.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |