Black Magic
Az előző Jazz-ünkre 4 éve még vadászni kellett,de sokáig az utakon is ritka volt mint a fehér holló,a megyében-városban is sokáig csak ez az 1 volt.Minden porcikáját,minden közös percünket szerettük vele,de ő nem szeretette csak a tükörsima utat,úthibákon-ami viszont nem fehér holló kis hazánkban-baromi keményem rázott.
3,5 évesen,karcmentesen,szűk 50e km-rel használtan igen kapós volt,új ára kb. 65%-áért kelt el néhány nap alatt.Az új Jazz szintén 1,4ES,de "Sport" felszereltségű,tulajdonképpen muszájból,azonban nem bántuk meg.Az új-helybéli márkakereskedő a hazai gyakorlathoz képest korrekt árat adott érdemi alkudozás nélkül.A korábbi,"ráncfelvarrás" előtti autóhoz képest mindenben csak 1 kicsit finomított a Honda,de ez elég ahhoz,hogy összességében szinte teljesen más,lényegesen jobb-kifinomultabb lett az autó.
Sokkal komfortosabb a rugózás(bár korábbi tapasztalatunk alapján azonnal lecseréltük a gyári bikakemény és kisssé túl"peres" Bridgestone gumikat Michelinre),jobb a rezonancia -és zajszigetelés,jobbak a fékek(ez már 4tárcsa minden verzióban),elektronikus a gázpedál(bár nem tudom,hogy ettől mi lesz jobb)kényelmesebbek az ülések.A csúcsfelszereltség extráit élvezzük:a háttérvilágított műszerek,az automata klíma,a multifunkci bőrkormány,a fekete autón külön gyönyörű sötétített üvegezés a B-oszloptól a LED-es 3.féklámpával,a spéci alufelnik,az autó színére fényezett fényszóróbetétek,a fekete plüsskárpit mind fokozzák a pajkossági együtthatót.Az egész feeling-hez,a gyári diszkrét körbespoilerezéshez azonban jobban menne vmi kis
dögös-vaskos,netán krómozott kipufogóvég,mint az alapváltozattal egyező,amúgy formás kis inox csövike-de ezen még lehet szépíteni.
- Nullhiba,mint az előzőnél
Honda Csernák Kecskemét