Az igazi kis-NAGY autó!
Első körben nem is volt a leendő autóink között. VW Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa. Aztán sok jót olvastam róla, és kezdett meggyőzni. Második körre már egy kicsit nagyobb kategóriában kezdtünk gondolkodni: Colt, Fabia kombi, Fusion, JAZZ.
Kipróbáltam mindet, és innentől kezdve nem volt kérdés ( pedig külsőre, és lóerőre a Colt jobban tetszett )
Az autó nem egy erőgép. Nekem egy megbízható kis fogyasztású jól pakolható városi autó kellett, ami azért elvisz messzire is, ha kell. Van benne 4 lufi, ABS, fékerőelosztó, 4 tárcsafék, klíma, cd-s rádió, és egy jack bemenet a hifihez, amire PL: MP3 lejátszó is csatlakoztatható. 2 elektromos ablak, elektromos fűthető külső tükör, és a honda.hu-n a többi.
A motorja csendes, és erősebb az előző 1.4-es Meganomnál, és sokkal kevesebbet fogyaszt.
Város : nyár 5.8-6 tél 6.2-6.5
Városon kívül 100-110-nél 5 körül
Autópálya 130-150 6,5 klímával.
A futóműve stabil jól elnyeri a huplikat, és jól kanyarodik.
A kormányzást sokan szidják, hogy nem elég direkt, de én megszoktam.
A fékek brutálisan jók egy ilyen kis autóhoz képest.
A belső tér pedig döbbenetes. Elöl kényelmesen, ülök, és jól kilátok pedig 192 cm vagyok. A lábaim is elférnek, és még hosszú úton sem fáradok el. Magam mögé beülve, ha egyenesen ülök, akkor marad 4-5 cm a térdem, és az első ülés támlája között. Ha tehénkedek, akkor is jól elférek. Ha pedig pakolni kell, akkor jön el igazán az ideje. Az ülések ledöntése után egy 140×100-as lapot le tudok simán tenni, még lötyögni is fog. Ezzel jártunk hangosítani 4 db aktív hangfal 15” mélynyomóval a dobozában+laptop+doboz a cuccokkal+egy 32 literes hűtőtáska+egy 3×3-as sörsátor+egy alu bőrönd mikikkel, és vevőkkel+2 hátizsák, és még simán maradt hely.
Már túl a 20.000-en sincs semmi gondom a géppel.
A hibái a következők:
- Párásodik az első szélvédő.
- Nincs a ball lábnak pihentető helye kialakítva.
- Az autópályát 150 fölött nem szereti.
Mikor hallom, vagy látom a kis-nagy autók reklámját, csak röhögök! EZEK NEM LÁTTAK MÉG JAZZ-T!!!
Megvolt az 1 éves szervíz össz. 20.000.- volt. Ezen kívül nem voltam szervízben a fent említett eset óta.
A városi fogyim nyáron nem változott, télen 7 körül van, de ebbe sok rövid távolság van benne.
- Egy hónaposan lelopták a dísztárcsát, a soproni Kudo nagyon készséges volt (akárcsak a vásárlásnál), és alura cseréltük a biztosító jóváhagyásával.
- A bal hároszög ablaknál zörgött valami 110 fölött. a pécsi Ste-Ba kft szerelői egy órán keresztül autóztak velem, és megállapították, hogy a tükör, ugyanis ha behajtották megszűnt. Mondták csere garis. Erre a fórumon (index: Honda JAZZ tapasztalatok) írta valaki, hogy a nagynyomású mosótól kijött egy tömítés az zörög. Visszanyomtam, nem zörög felhívtam őket elmondtam, köszönték, és jó utat kívántak.
- Az egy éves szervíz is Pécsett volt a Ste-Ba-nál, és még mindig 10-es.
- Azóta a kis családom bekapcsolva hagyta a belső tér világítást, és 4 nap alatt teljesen leszívta az akksit. Ste-ba ismét 10.
Honda Ste-Ba Pécs
Honda KUDO Sopron
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Megane 1.4 1998 | Következő autója? | Sokáig szeretnék JAZZ-elni, ha nyerek a lottón új Accord kombi |
Verdikt | (8.6/10) |