Autók » Honda » Jazz (2002-2007)

Jazz 1.2 Cool

AUTÓ Japánból, a Hondától

Hosszas utánajárás és töprengés után maradt a jelöltek listáján egyedül a Jazz .Eddig nem bántam meg, ez nem is csoda hiszem még csak 2 hónapos . A Winkler R. dicsér? szavai mind igazak. A min?ségérzet kiváló, valószín?leg a min?ség is az . Nekem kimondottan tetszik is, szépnek találom kívül belül.Négy méter alatti hosszban túlszárnyalhatatlan a helykínálat , f?leg a hátsó traktusban.Nagyon csendes, finoman gurul, nagyobb kategóriájú autókat idéz? a bels? komfort. A fékek (elöl hátul tárcsa), a kormányzás, a váltó tökéletes, a fogyasztás szintén az. Klímahasználattal, nehezebb kaszniban az er?sebb motor picivel kevesebbet fogyaszt mint az el?z? 1.2 Energie Cliom, pedig az is jó volt. (a meglep?en pontos m?szere szerint is 5.8 -6.2 között mozgott eddig városban)

Gödrökön a jobb elejében olykor valami csúnyán berezonál.Szervizben megnézték,akkor nem tudtuk el?idézni a hibát,így annyiban maradtunk, hogy használjam nyugodtan, semmi látható baja nincs.Egyébként - ahogyan a vásárláskor is - rendkívül udvariasak és készségesek voltak.
Százas tempó körül halk sustorgással megjön a szélzaj,ebben szerintem a visszapillantó tükrök a ludasak.
Bekapcsolt klímával tényleg csak pörgetve jön meg az ereje, ha ég a kék led , akkor óvatosnak kell lenni, mert nem biztos hogy úgy elindul, ahogyan tervezted...Ha megvan a kell? fordulatszám ,akkor már klímával sincs probléma.
Ami a Casco-t illeti, Uniqa-nál teljesen jó ajánlatot tudtak adni rá. Pest környéki kiemelt településen lakom, így lett 8 ezer párszáz havonta.

Összegzés : 3 millió forintért ennél jobb autó nincs a piacon ! A nem túl er?s motort (ami azért normális közlekedésre b?ven elég) ellensúlyozza a szuper fogyasztás, egyébként meg tökéletes.Megtervezett, összerakott gép ez. Csak példaként említem, hogy a vezérm? hajtása cserét nem, csak ellen?rzést igényel 120 ezer km-nél.... Ki csinál még ilyet manapság?

II. rész . Kiderült, hogy a korábban említett "rezonálást", illetve zajt az ABS okozza és teljesen normális jelenség. Sajnos az olyan egyentelen útfelületen amilyen Bp-en s?r?n el?fordul, ilyen rondára változik az ABS - egyébként jó min?ség? úton csak halk kattogásként jelentkez? - hangja.
Szóval minden ok a géppel . Jelenleg 4600 km van benne, tökéletesen elégedett vagyok vele . Ma egy szabvány bejárati ajtót hoztam haza vele a Brico -ból ...Csak a hátsókat hajtottam le , vagy 30 cenit kilógott hátul az ajtó és a csomagtértet? le lett kötözve . De ha a jobb els? ülést is hátradöntöttem volna, akkor akár be is csukhattam volna a csomagtartót ... Királyság úgy ahogy van.

- Semmi

DRM Veresegyház

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000
Előző autója? Clio Következő autója? Honda FR-V, vagy Accord
Verdikt (8.2/10)

Honda Jazz 2002 (2002 - 2007)