Autók » Honda » Jazz (2002-2007)

Jazz 1,4 iLS

Amijóazjó 2.0

Igaz mikor próbáltam az 1.2 -es verziót azt mondtam, húha ez gyenge lesz. De Hondát akartam mindenképpen. Előtte egy 1986-os Jazz-em volt, és problémamentes, gondoltam az új is ilyen lesz. Az előző és az új Civic jöhetett még szóba. A régi nem tetszett, az újra meg sokat kell várni és még kiforratlan, így maradt a Jazz.
Több mint két hónapot kellett várni rá.
Aztán megérkezett.
Folyamtosan nyüstölöm, és egyre inkább összeszokunk. Az elején a nagypapás bejáratást gyakoroltuk, de kb. 1000 km után a lovak közé csaptam. Meg kell állapítanom, jól megy, de ehhez komolyan ki kell húzatni a fokozatokat. Párhuzamosan egy 1.4-es szolgálati Fabiát is nyüstölök. Ehhez képest kissé lustább, remélem csak jelenleg. Az is furcsa, hogy a Fabia majd 10 lóerővel gyengébb. Jó azt leszabályozásig szoktam forgatni, a Hondát meg max. 4000-ig. Majd párezer kilométer után újra beszámolok a tapasztalataimról.

A helykínálat: Nagyon jó egyszerűen nincs gyenge pontja, talán a vezetőülés magassága lehetne lejjebb, de még így is kényelmes több száz kilométeren át is. Más probléma nincs.
A visszapillantó tükrök nagyon jók. Eddig minden autóban hátra kellett fordulnom tolatáskor, most már nem teszem.

Utasok: Még senki nem panaszkodott (mertek volna:-)))

Ja, és a márkakereskedés. A soproni szalonban vettem az autót. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Korrekt, jó társaság. Remélem a kötelező szervízek alkalmával is ilyenek lesznek. Rábeszéltek dolgokra amikről azt hittem marhaság, de utólag azt mondom igazuk volt. Csak ajánlani tudom őket.

Eltelt aztán további párszáz kilométer és még jobban megismertem. Eddig tetszett, de most már imádom.

Ma 2006.08.16-án léptem át a 10000 km-t. A motor egyre jobb, de lehet, hogy csak kezelni tanultam meg. Egyre szebb a hangja főleg 5000-es fordulat körül. Probléma továbbra sincs vele, minden ugyanolyan patent mint mikor kihoztam a szalonból. A fogyasztás 4,5-5,5 liter között váltakozik, attól függően mennyire nyomom neki. Egyedül 150-160 km-es sebességnél ugrik meg a fogyasztás akkor viszont el tud menni egészen 6,5 literig is. Hát ennyi az első tízezer tapasztalata.

- remélem továbbra sem romlik el semmi.

Csak udavariassági látogatások.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Jazz 1986 Következő autója? csakis Honda
Verdikt (8.9/10)

Honda Jazz 2002 (2002 - 2007)