A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Honda » HR-V (2015)

HR-V 1,5 Elegance 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Eltűntek az autós tesztek okozta kétségek

Szöveges ítélet

Váratlanul elkelt az előző autóm. Több márka közül a HRV lett a befutó az akkori éppen tartó akciónak köszönhetően. A korábban sokat olvasott autós tesztek miatt az első egy hét kétségek között telt, azaz jól döntöttem-e az autó cserével? Mára a napra pontosan 2 hónap alatt teljesített 5000 km után nem bánom, sőt örülök vezetni s várom mikor "csaphatok a lovak közé".
Automatát szerettem volna, ez volt a legfőbb oka az autóváltásnak. A tesztek számomra érthetetlenül tüntetik fel negatív színben az 1.5-ös motor CVT váltó kombinációt. Nekem kifejezetten tetszik a fokozatmentesség. Ugrik, ha kell. A fogyasztás pedig elővárosi közlekedéssel 6,4-6,6 l/100 km így télen, egy hosszabb autópályázás során 7,1 lett az átlag. Hozzáteszem kinőttem már az utcai autóversenyzésből, de még messze vagyok a tötyögős vezetőktől.
Nagyon jó a belső kialakítás. Kényelmes a vezető ülés, kézre esik minden. Külön szuper a felhajtható hátsó ülőlap. Szükség volt már a használatára, ami roppant egyszerűvé, könnyűvé tette a terjedelmes doboz hazaszállítását. Eddig semelyik autómban nem tapasztaltam az esti lágy belső világítás jóságát, amit itt kitaláltak Hondáék. Egyszerűen ettől is jól érzi magát a kocsiban az ember.
Hogy ne csak a dicséretről szóljak. Ebben a mostani "nyúlós időben" nagyon szedi a koszt a hátulja. Egyik korábbi autónknál (Swift, Liana, Splash, Sx4, új Ignis, I20, Venga) sem tapasztaltam ilyen mértékű koszolódást az autó hátulján.
Vezetési tapasztalat megosztás a cvt váltóhoz: Lehet hirtelen akár nagy gázt is adni. Ugrik az autó. Ezt gyakran el is kell játszani a pátyi M1 felhajtónál. De ez azonnal meg is látszik a fogyasztáson. Azonban, ha a fordulatszámot 2000 - 2500 között tartja az ember "fix" gázpedál állással, akkor a cvt váltó szépen teszi a dolgát és szépen felgyorsítja az autót 60-70 km-órás sebességre, akár nulláról. Így teljesen egyenletes motorhang mellett városi, elővárosi forgalomban jól lehet közlekedni. A forgalmat nem lassítom így. Igaz ez nem "Hondás" magatartás, azaz nem lő ki az ember. Ugyanakkor a közel 10 ezer km átlaga 6,3 l/100 km. Teljesen vegyes használattal. Ami nem rossz szerintem.
Már 33e Km (2021.04.14) hiba semmi. Teszi a dolgát.
Gondolom a cvt váltó sajátossága, hogy nem kell taposni. Javaslom mindenkinek aki ezzel a váltóval rendelkező autót vezet, hogy a gázpedált tartsa egy fix fordulaton (pl 2200-2400-on) s e váltó segítségével az autó teljesen jó tempóban felgyorsul. Így elmarad a mások által kritizált motor bőgés.
Ja a téli átlag 6,5 - 6,7 l/100km
53 ezer km 2 éves. Tökéletesen szolgál. A család minden tagja szereti.

Hibalista

- Semmi, továbbra is semmi (2020.03.25) - Semmi (2021.04.14. 33e Km) - Semmi (2021-11-21. 53e Km) 2 éves Valaki "kedves autóstárs" ajtó rányitásának nyoma gyári javítókészlettel javítva.

Ide hordtam szervizbe

Még nem jártunk szerelőnél csak a kötelező, illetve saját kútfőből elrendelt karbantartások okán (olajcsare 10e Km-enként) 2020 márciusában 9000 km-nél kértem motorolaj cserét. 20 e km-nél a normál szervíz, 30 e-nél olajcsere önszántamból.Honda Budaörs. Bejelented, viszed, rendben elhozod.

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Autócentrum Szabó Szfvár 40ezres szervíz.

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2019
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 53000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? I20 Következő autója? még nincs tervben
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Honda HR-V 2015 (2015)

További ítéletek (5 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)