Autók » Honda » Hr-V (1999-2005)

Hr-V 1.6 4WD

Praktikus négykerekes

Megnőtt a család és ezért volt szükségem egy nagyobb és lehetőleg négykerekes autóra (hegyen lakunk). Egy ismerősöm ajánlotta ezt a márkát, én nem ismertem korábban, eddig csak francia autóim voltak.
Vásárlás után egy hónappal vettem észre, hogy nagyon eszi az olajat, de mivel én nem értek az autókhoz, azt gondoltam, hogy ez "természetes". Nem foglakoztam vele és beütött a ménykű....
Egy hosszabb autópályás közlekedés közben besült a motor, eltört a lengőkar és kilyukasztotta a blokkot. Javítani nem lehetett, ezért motorcserére volt szükség. HRV motort nem találtunk a szerelővel de sikerült egy típusazonos CIVIC motort legálisan beleépíteni.
Azóta nincs semmi baja, mentem vele 25 000 km. Megtudtam, hogy a HRV motor hajlamos a kopásra, olajfogyasztásra, ezért érdemes erre figyelni.

Ettől eltekintve nagyon szerettem, nagyon megbizható volt, praktikus, de nem száguldozásra való (a motor kicsi ehhez az autóhoz).

- lamdaszonda, fékbetét, első izzó foglalat, kézifékkötél csere

Szentendre, Plesovszki Péter
Nagyon megbizhatóan, pontosan és jól dolgozik.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Előző autója? Clio Következő autója? Nissan X-Trail
Verdikt (7.6/10)

Honda Hr-V 1999 (1999 - 2007)