Elnyűhetetlen
Még mindig nagyon elégedett vagyok vele, holott már 2006 óta használom.
Nem tudok, nem lehet rosszat mondani róla, igazi Honda.:) Megbízható és kiszámítható. Imádom.
A legnagyobb hiányossága a kicsi és rosszul kialakított csomagtér és a felnyíló ajtóról nyakba zúduló trutyi sáros, esős időben.
Ha csak nincs teljesen megpakolva a csomagtartó, a berakott dolgok össze-vissza kóvályognak útközben, viszont egy aránylag nagytestű kutya kényelmesen elfér benne.
Hátul ülni nem egy élmény, állítólag elég pattogós, és a hely se túl nagy a lábnak, nem tudom. Még sosem utaztam hátul. :)
Viszont a hátsó ülések lehajtásával, elképesztően nagy és jól kihasználható raktér áll rendelkezésre!
Van benne klíma, ülésfűtés, tolatóradar, fűthető tükrök, 4wd, elektromos ablakok, légzsákok, stb., ez nekem kb. elég is.
Könnyen kezelhető, kényelmes és méreteihez képest dinamikus. A teljesítménye, a várakozások, az itt olvasható néhány kevésbé lelkes vélemény és annak ellenére, hogy lényegesen sportosabb Hondákhoz voltam hozzászokva, nem okozott csalódást.
Persze nem árt tudni, hogy ez nem sportkocsi és nem versenyautó.. akinek mégis ilyen elvárásai lennének vele kapcsolatban, az válasszon mást. :)
Az úttartása kiváló, bár eleinte kicsit furcsa volt az enyhe imbolygás és hullámzás menet közben, amit korábban nem tapasztaltam az alacsonyabb és keményebb rugózású típusoknál.
Azt viszont nagyon hamar megszoktam, hogy könnyedén és simán "átlép" útpadkát, sínt vagy kátyút. Hegyidéki agglomerációból bejárni Bp-re (télvíz idején pláne), tökéletes.
A belseje semmi különös, ugyanolyan puritán, de kényelmes és ergonomikus, mint a Honda legtöbb típusánál. Nekem tetszik, hogy ez sincs telepakolva idétlen kütyükkel, áttekinthetetlen gombtengerrel, csilivili dizájnnal, viszont nincs nyeszergés, zörgés és idegesítő nyikorgás menet közben.
Tetszik az egyedi, különleges megjelenése...
Fogyasztása átlagos, a kezdeti, összecsiszolódási időszak alatt megevett 10-11 litert, mert egy jóval erősebb civicből nem ment egyszerűen az átállás, de már beálltunk autópályás, v. városi klímás használat mellett is kb. 8 liter környékére.
Összességében jó döntés volt, nem bántam meg, hogy ezt választottam.
(De azért még mindig nagyot sóhajtok, amikor meglátom az új gazdájánál az előző vti-met...:) )
- Gyakorlatilag semmi. - "Alighasználtan" vettem, csak a nyári gumik voltak megkopva, amúgy hibátlan. - Kötelező átvizsgáláskor a szokásos olaj- és szűrő cserék. - Figyelmeztettek, hogy figyeljek mert típushiba, hogy eszi az olajat, de én ilyet nem tapasztaltam. - - Esedékes vezérműszíjcsere, 2014-ben kardánfelújítás. Más semmi. 182ezer km van benne.
Márkaszerviz
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |