Autók » Honda » Fr-V (2004)

Fr-V 2.2 i-CTDi Executive

Száguldó nappali

Ez a kocsi egyszerűen cool, jól kitalálták, élvezzük minden részletét. A motor a 140LE-vel nagyon jól mozgatja a kb. másfél tonnát, ennél több nem is kell, arra árulnak kétüléseseket. Az útfekvése kiváló, sortosan lehet vele autózni. A műszerfal jól áttekinthető és szép, minden a helyén van. Remek a hifi, a klíma kezelője a kedvencem: a vízszintes felületen lévő gombokat egyszerűen jobb kezelni. A váltó a műszerfalon a kormány mellet: mindig is erről álmodtam. Akinek hagyományos botváltós autója volt előtte, az bizony eleinte le fog nyúlni, úgyhogy a próbautakon az első-középső ülésre tessék ültetni a csinos csajokat. Itt jegyzem meg, hogy az első üléseken ragyogóan keresztbe lehet feküdni, nem nyom a váltó, alkalom adtán hasznos lehet… Az ülések jól és egyszerűen variálhatók, a középső ülés ledöntésével és a tárolórekeszek kinyitásával kényelmes iroda-szerű tér alakítható ki elöl. A 3+3-as megoldást csak dicsérni lehet, 2 felnőtt és négy gyerek felállással használva komfortos minden utasnak (szinte egy nappali kényelmét nyújtja). A lányom ugyan hosszabb utakon panaszkodik első-középső ülés kényelméről, mivel az keresztben meg van osztva, egy tárolórekesz miatt. Az utazás ugyanakkor 6 főnek összehasonlíthatatlanul jobb, mint pl. egy Zafirában, amit korábban használtunk, mikor is a gyerekeinket a csomagtartóban kinyitható ülésekbe passzíroztuk, amit többször összehányták, mert onnan se kilátni, se levegőt kapni, de még csak normálisan társalogni sem lehet.
Itt jegyzem meg, hogy a kocsiban van pótkerék pótkeréktartóban, ami jó dolog, és ami több konkurens márkából hiányzik.
Az autót érzésem szerint hosszabb utakon jobban ki lehet használni, mint városi közlekedésben, mert a kilátás a kocsiból viszonylag korlátozott, így aki pl. parkolóversenyre keres kocsit, az ne ezt vegye. Az első ablaktörlő nem tökéletes, mert az anyósülés előtti lapátról folyton visszafröccsen valamennyi víz az ablakra, letörlöm- visszafröccsen rendszer szerint.
A fogyasztása vegyesen 7.8 l körül van, és ugyanennyit mértem 140-es tempó mellet is, 90-el 6 l körül eszik.

- Bal első ablak néhányszor a felhúzás során megakad és elindul visszafelé, első szervíznél javíttatom.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? Zafira Következő autója? Mercedes Vito
Verdikt (8.6/10)

Honda Fr-V 2004 (2004 - 2007)