Autók » Honda » Fr-V (2004)

Fr-V 2.0 i-vtec Comfort+

Kell ennél jobb?

Négy gyereknek is megfelelő helyet kínáló kocsit kerestem. A hétülésesektől nem vagyok oda - minimális a csomagtér, és egy ráfutásos balestnél sem ülnék a harmadik sorban szívesen..
Maradt tehát a Multipla és az FR-V. Eleinte a Fiatot kerülgettem, mégiscsak diesel (benzines Honda árban, sőt), meg 6 teljesen egyforma ülés van benne.
Aztután belültem egy FR-V-be, és döntöttem is. Fantasztikus design, gyönyörű kivitelezés, jó anyagok, igényes megoldások, csúcstechnika, bőséges felszereltség (mindenhol a hatos dominál: 6 ülés, 6 légzsák, 6 hangszóró, 6 lemezes cd-váltó, 6 fokozatú váltó) - szegény Fiat ezek után labdába sem rúgott.
Kétliters motorral vettem - az 1.7-es kevésnek tűnt, meg agyon is kell pörgetni, a dieselt meg Izraelben (itt élek) nem árulják. Sajnos itt ez a kocsi olyan, mint a fehér holló, de ahogy láttam Magyarországon is. Itt azért, mert eddig nem árulták automata váltóval (most láttam egy hirdetést: megjött az új FR-V, 1.8-as benzinmotorral, automata váltóval.), ami Izraelben nem igazán bocsánatos dolog, sok modellt nem is árusítanak kézivel, Pesten meg gondolom azért, mert nem nagyon van négy gyerek egy családban...
Nagyon erős kocsi, elképesztően jó futóművel, ami még sportos kupéknak is becsületére válna. (Érezhetően hamarabb érek mindenhova.:-)
A felszereltség bőséges, kiemelném a hat hangszórós, cd-váltós hifit, ami gyönyörű hangzást produkál. Kár, hogy nem ismeri fel az MP-3-at.
Bár az ülések kisebbek, mint várná az ember, mégis kényelmesen ülök. Igaz, teljesen hátratolom a széket, ami 182 cm-es magasságommal más autóban még nem fordult elő. Tartok tőle, úgy 1,9 m felett már kicsit szűkös a tér. A mozgatható középső ülések keskenyebbek, mint a szélsők, de keskeny felnőtteknek és gyerekeknek nagyon kellemes ott utazni.
A csomagtér tekintéles méretű, a hátsó üléseket előre döntve (egy mozdulat) kisteherautó válik a Hondából.
Élvezet vezetni, minden kézre áll, minőségiek az anyagok, halk a motor. A hatsebességes váltó szuper, remek az elhelyezése, pontos, jó a fokozatok kiosztása.
A fogyasztás 10 l kötül alakul - a város nagyon megdobja, jobban, mint korábbi autóimnál tapasztaltam.
Egy hiba, amit nem értek: belülről nem lehet az ajtókat bezárni.
Összességében az FR-V egy nagyon praktikus, tágas, gyönyörű formájú, igényesen összerakott, dinamikus autó. Kell ennél több?

Az előző írás 3 évvel és 60000 km-rel ezelőtt született. Azóta is elégedett vagyok a kocsival.
Egy komoly és két kisebb hiba merült fel.
A durvább: 48000 km-nél, nem sokkal a kötelező szervíz után, 100 km/h-ás sebességnél elszállt a kuplung. A szerelők szerint a nem megfelelő használat tette tönkre - ezt nem tudtam elfogadni, mert nem vezetek vadul, illetve volt már két kéziváltós kocsim, 80000 km feletti futással, és semmi baj nem volt a kuplungjukkal.

A kisebb bosszúságok:
1, a gyári üléshuzat erősen kopik a sokat használt felületeken.
2, 50000 km után az központi zár ablakmelő funkciója felmondta a szolgálatot, garanciába kicserélték.

- Kuplungktárcsa, központi zár ablakmelő funkciója

Honda Meyer - Talpiot, Jeruzsálem. Eddig csak az acélfelniket cseréltettem könnyűfémre (lemaradt a leszállított autóról, utánrendelték - egy hónap alatt érkezett meg Japánból). A kuplungos sztori után búcsút mondtam nekik.

Honda Arthur - Talpiot, Jeruzsálem

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? Almera 1.8 aut. Következő autója? Nagyobb egyterű
Verdikt (7.7/10)

Honda Fr-V 2004 (2004 - 2007)