Autók » Honda » Cr-V (2006-2012)

Cr-V 2.2 i-CTDI S&L

Szerintem jó SUV!

Még sokat nem tudok írni, hisz csak 5000 nél járok,(másfél hónap)de azt már tudom, hogy miért imádják az autójukat a Hondások! Ez egy jól megtervezett, összerakott, tökéletes, megbízható autó!! Nem feltünő, de azért megnézik, de nem kinézik belőle az embert. Akkora tér van benne, hogy ha nem kötöm be a gyerekeket, mindig bujócskáznak. A motor jó, csak ennyi!! Nem csodálatos,nem szar, csak jó. Az Accordban biztos megy mint az állat, de itt (1.7 tonna) azért jól jönne, még vagy 20 paci. Nyomaték az nem kell, az van bőven. Nincs torpanás,( és pardon) megy mint a távirat. Preciz váltó, jó fék, minden a helyén.
Negatívumok:
-nincs hűtött box,
-elektromos ablak kapcsolói eléggé hátúl vannak, nem rossz csak kényelmetlen,
-lehetne több tároló elől, meg kuka hátul.

Pozitívumok:
+szép,
+kényelmes, és nagyon tágas!!!
+váltó tuti!
+nagyon kulturált, halk járásu motor,
+sportos menetteljesítmény, és futómű.

Csak írok, 8000nél! Ez az autó egyre jobb! Azt hittem, hogy el fog múlni az "újdonság varázsa", de nem !! Minden nap élmény beülni ebbe az autóba! Fogyasztása csökkent. 7.5-ről, lement 7re átlagban!Király! 100 alatt addig megy míg felgyorsul,8 mp.....egyre erősödik bennem azaz érzés, hogy ebben a kategóriában ez a típus a csúcs!
Autós társaim! Aki SUV-ot akar venni, az feltétlenül próbálja ki a CR-V-t, ne vegye meg rögtön, de próbálja ki!! A TIGUÁNT próbáltam, most pár hete, nem bántom, nem rossz, de összeségében nagyon messze an a CR-V-től. Na most csak ennyit, az elmúlt 3000 km. alatt a kocsi hibátlan.10ezernél jelentkezem.
15.000-nél kapott egy tuningboxot, hááátt hogy is mondjam.....fogyasztás minusz fél liter(ha nem taposom), az arcomon a vigyor fültől-fülig! Nagyon megy. 410 nm. 175 paci.
Semmi gond vele, teszi a dolgát, egy szenzor küld hibakódot a müszerfalra, de a szervízbe nem találnak, hibát, de cserélték a szenzort.
Negativum, rohadt drága hozzá minden gyári kiegészítő, a Honda nagyon lehúz bennünket. Egy példa: gyári ajtóvédő műanyag diszléc a négy ajtóra (gyárilag nincs, parkolásnál tuti rád nyitják az ajtót) 120 rugó!!!!! Most figyelj!? a gyári diszlécre rá van írva:MADE IN HUNGARY!!! Vérlázító! Ugyanez utángyártottban max. 10 rugó. Naná hogy nem vettem gyárit.
Nyár van kipróbáltam már a klimát, hibátlan, jól dolgozik semmi gond vele, duál módban tökéletesen osztja a levegőt.
Az esőérzékelős ablaktörlő pazar! Nekem az előző autómon is ilyen volt, de ez nagyságrendekkel precízebben végzi a dolgát.
Többet majd 20.000 szervíz után.

28000 km.
A gép jó, de a tuningbox elhagyta a motorteret, mert ha padlóztam küldött egy hibakódot. Nem tudták mi az oka, hát megváltunk tőle, majd nézek másik márkát.
Semmi lényeges, nagyon jó a kocsi télen, imádom havon meg jegen, persze nem csak a 4x4 miatt, hanem jó minőségű téli gumi is teszi a dolgát.

Van egy kis gondom, a fűtés kívánni valót hagy maga után!
Első:a kocsi nagyon lassan melegszik, pedig fűtött garázsból indulok. Kell 10 perc hogy érezzünk valami meleget.
Második: az autóklima, rögtön indulásnál nyomja a hideg levegőt, nem várja meg, hogy melegedjen a motor! Ez gagyi! A régi kocsim diszkréten várt, addig ameddig melegszik a motor, majd ekkor kapcsolt magasabb ventillátor fokozatba.
Kezd elmúlni az újdonság varázsa, és nem csak azért, mert az autó már több mint egy éves, hanem egyre több "kellemetlenséget" fedezek fel! Félreértés ne essék, a kocsi hibátlanul teszi a dolgát, és lehet, hogy én vagyok túl "kukacos" de egy ilyen kocsitól kicsit többet várna az ember! (meglátszik, hogy nem Japánban szerelik össze)

Tavasszal majd többet!

- szenzorcsere 4000 km-nél. nem is tudtam, hogy rossz. Ugyanaz a szenzor 15000-nél.Bal első, és jobb hátsó ajtó tömítés csere.

HONDA UNIVERCAR korrektek csak messze vannak.

HONDA YUKO Nyíregyháza
Fiatal agilis, korrekt, a márkát szerető, szervízesek!

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? LAGUNA Következő autója? Q5. Q7.
Verdikt (7.4/10)

Honda Cr-V 2006 (2006)