Csodás rabszolga
Több hasonló SUV próbája után lett végleges szerelem. Szinte mindenre jó, amire egy autó jó lehet. Abszolút megbízható stabil autó. Gyengéje a rádió, amit egyszer talán gyárilag beszerelés helyett eldobnak. Kényelmét a gyerekeknek kreált könyöktámasz korlátozza, melynek akár utólagos cseréje is lényegesen növeli a komfortot. A klíma szuper, de a középső befúvók szabályozhatatlansága (lezárása) nagy melegben megkeseríti a huzatra érzékenyek életét. A fentieken kívül egy álom, melyre vigyázzunk. Ne elégedjünk meg a márkaképviselet udvarias ügyfél kezelő munkájával, inkább ellenőrizzük a szervíz tevékenységét, hosszabb távon kifizetődő. Tény, hogy a kocsimban 6,5 l olaj helyett előre tudott 4 lit olajjal megoldották az olajcserét. Nézzük meg olajcsere után az olaj színét. Szakszerű csere esetén 6-800 km-ig tiszta marad. Én a saját cserére álltam át mikor 3 km múlva, othon az olaj kevert-sötét volt. Kb 50.000-nél. Az előírtnál korábban cseréltettem az olajat.
Ezt követően 70.000 km táján szünt meg az olajfogyás és 80.000 után esett a fogyasztás 1 litert. Érdemes a "gyors és szakszerű" szervízt ellenőrizni, mert ez a motor, normál olajcsere nélkül is elmegy 100.000 km-t. Onnan viszon saját zsebre megy. Ez nem az autó hibája.
- Rádió csere
Alföldi Honda szervíz