Autók » Honda » Cr-V (2006-2012)

Cr-V 2,2 i-ctdi Elegance

CR-V.

Hosszas töprengés és összehasonlítgatás után döntöttem a CR-V mellett: ellenfelei a Passat, az X-Trail és az Outlander voltak. A Toyota (szerintem) minden modellje külsejét elszúrta. Szempontom volt a dízel, a nagy csomagtartó, mert rendszeresen szállítok is, illetve a nagyobb hasmagasság, a pincémbe való beálláshoz. A 105 LE-s, benzines Golfhoz képest számomra nagy ugrás a 140 LE-s nyomatékos dízel, bár én is egyetértek a "Majdnem tökéletes mindenes" hozzászólóval: egy kicsit nagyobb gyorsulást és erőt vártam a géptől. Hatodikban például eléggé erőtlennek tűnik, ha egy kamion tempójától kell elgyorsulnom.

Ha már a hibáknál tartok megemlítek még néhány apróságot:
1. Primitív kinézetű slusszkulcs a Golf bicskakulcsához képest.
2. Elektromos ablakemelő túl hátul van, szokni kell, hogy csak begyűrt csuklóval kezelhető.
3. Első kartámasz használhatatlan: túl magasan van és keskeny.
4. Rossz, hogy a középső levegőfúvókákat nem lehet mechanikusan elzárni.
5. A csomagtartóban lévő plusz polc inkább zavart, ezért ki is pakoltam belőle.
6. Szerintem nem 100 %-os az esőérzékelős ablaktörlő rendszere, sokszor értelmetlenül gyors ütemre vált...illetve néha töröl egyet a legnagyobb kánikulában is.
7. Bosszantó, hogy a kesztyűtartó zárja közelebb van hozzám, mint a nyitója, így is nyújtózkodni kell, hogy elérjem.Persze, az sem lenne rossz, ha hűthető lenne...
8. Érdekes, hogy a motorháztetőt nem teleszkópos kitámasztó tartja, hanem úgy kell beakasztani a rudat, mint egy kisautóban...Persze minek nyitogatom?

Ezek a "hibák" apróságok és nem annyira lényegesek: az elöttem írók dícsérő szavaival egyetértek. Én is elképedtem a hátsó ülések elötti hatalmas lábhelytől, a kíválóan varriálható, tologatható ülésektől. Nagyon kényelmes és testhezálló a vezetőülés, bár az ülőlap oldaltartása lehetne jobb. A kormányról vezérelhető tempomat és rádió szintén újdonság számomra. És még lehetne sorolni a dícsérő felsorolásokat, de ezeket már megtették mások.
Amiért ilyen hamar (3500 km-nél) véleményt írok az a pozitív szervíztapasztalat. 2 hete a garázsomba való beálláskor elbambultam és a jobb hátsó sarkával nekitolattam a házfalnak. (Lehet, hogy jó lett volna mégis az a tolatóradar?)Sok kocsim volt már és sok szervízben jártam: Az a profizmus, amellyel 1 héten belül kijavították a hátsó részt, (lámpatestcsere, lökhárítőcsere, fényezés stb.) igen meglepett. Gratulálok és további jó munkát kívánok Nekik.
Most egyelőre ennyit, lehet, hogy később még folytatom a "népítéletet".

Folytatom:(2008. szept. 2.)
Túl a 20000-es szervízen néhány tapasztalat:
Én sokallottam a több min 50000-es számlát a szokásos dolgokra (olaj, olajszűrő, pollenszűrő stb. cseréje). Igaz, az előző kocsimat már rég nem márkaszervízben javíttattam...
A rádióm nekem is gyakran elhangolódott, a szervíz korrektül az egészet cserélte. Más "típushiba" nálam nem jött elő eddig.
Enyhe olajfogyasztást én is észleltem, kb. 1 liter pluszt el is használtam 20 ezerig.
A fogyasztás folyamatosan csökkent, pedig nem kímélem túlzottan: sokat megyek autópályán nagy sebességgel és a budapesti dugókban is araszolgatok: az utóbbi 5000 km-t 7,3 l-es átlagfogyasztással tettem meg (a légkondit nem igazán szeretem és ritkán használom).) Tehát az elején beírt 8,5 már nem igaz, legalább 1 literrel kevesebb a fogyasztása...
Igazi terepen még nem próbáltam, de székelyföldi rázós, köves, hepe-hupás földutakon sok-sok km-t tettem meg gond nélkül.
A terhelhetősége csodás, nagyon jól pakolható és meg sem érzi a súlytöbbletet.
Viszont ezzel a hülye nagy slusszkulccsal továbbra sem tudok megbarátkozni...
Más bajom nincs, remélem, hogy hasznos volt amiket eddig leírtam.
Üdv. HONDÁSOK!!

- Még semmi.

Honda Szabó. Budapest, XVI. ker. Rákosi út.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Golf IV. Kombi Következő autója? Még nem tudom, ezt 15 évre vettem.
Verdikt (8.2/10)

Honda Cr-V 2006 (2006)