Autók » Honda » Cr-V (2002-2006)

Cr-V 2,2 d

Kár, hogy angliai japán

Kiváló japán konstrukció, jó európai kivitelezés. Nem igazi terepjáró, hanem gyakorlatilag egy emelt, négykerékhajtású, tágas, sőt nagyon tágas kombi, hatalmas csomagtartóval. A családom imádja.

Belseje puritán, átgondolt és nagyon precíz. Érdemes a szalonban beülni, és kicsit nézelődni, kapcsolgatni, tekergetni! Az embernek rögtön fülig szalad a szája - igen EZ a japán hozzáállás! A sebváltó is mintaszerű, minden gangolás egy esztétikai élmény annak, aki fogékony az ilyesmire.
Az ülések is kényelmesek, de azért egy Volvo után szokatlanok voltak.
A "Hi Fi" sanos eléggé gyenge, de engem az ilyesmi nem nagyon érdekel.

Egyszerű külső megjelenése is eléggé egyedi, számomra éppen ideális átmenet a macho tereptraktorok, és a Barbie stílusú belvárosi lifestyle gépek között. Talán a Subaru Forester- féle stílushoz hasonlítanám, bár annál kissé lágyabb, no és jóval nagyobb.

A motorja hihetetlenül kultúrált ezért is vettem dízellel. Nem vagyok egy Rudolf Diesel fan, de egyszerűen ezzel a motorral jobb autó, mint a benzinessel.
Kategóriájában, és a hétköznapi forgalomban is kiváló a gyorsulása. Eleinte igen szomjas volt, de mostanra normalizálódott a fogyasztása. Autópályán, 150 fölött is jó formában van, de ekkor már rendesen szürcsöli a naftát.
A futómű személyautósan stabil, bár ezekre az ocsmányul javítgatott aszfaltozgatott utakra kicsit feszes.
Automatikusan kapolódó négykerékhajtása észrevehetetlen, eddig (hegyen lakunk, és mifelénk nem nyüzsögnek a hókotrók) mindenhol elment, igaz, terpre nem mentem csak egyszer, de olyan sáros lett, hogy el is ment tőle a kedvem.

Ami nem tetszett az szerintem az európai gyártásból fakad: A motorházetőt állítani kellett, és a bőrszoknya a sváltó karjánál újonnan ki volt repedve. Mindkét gondot a mszervízben udvariasan és gyorsan orvosolták, bár a belső munkák közben megkarcoltak egy fémszínű müa. betétet a műszerfalon. Most majd ezt fogjuk kicserélni...

A fenti apróságok ellenére ez egy tényleg jó autó, családosok, hegylakók, ne habozzatok!

- Motorháztetőt nagy tempónál "rázta" a szél, sebváltó bőrszoknya repedt, utasoldali légzsák elektr. kontakthiba, (fentiek gariban javítva).
- Rossz úton a tetőablak néha megszólal (ennek még - gariban - utánanézünk)

márkaszervíz
Udvarisasak, gyorsak, csak még új a csapat.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? V 40 Következő autója? Egy roadster - játszani
Verdikt (7.7/10)

Honda Cr-V 2002 (2002 - 2006)