Boci, a megtestesült tökély!
Feleségemnek kerestünk autót a meglévő kutyákhoz, a leendő kisbabához, illetve olyat, ami nagy hóban is biztonságos. 6 hónapig válogattunk, még a 15 m Ft-os kategóriában is. Nem vagyunk sznobok, sok mindent megvehettünk volna, ami tetszik, illetve ar/érték arányban előnyös. Tény, hogy családilag Hondákhoz, illetve Mercedeshez vagyunk szokva. Amiket a válogatás során próbáltunk: Mazda 6 combi 4wd, Ford Mondeo Combi, WV Touareg, Volvo XC90, Toyota Land Cruiser, Lexus RX300, Mercedes ML 270 cdi, Toyota RAV 4, Volvo V70 AWD. Lehet, hogy ki is felejtettem valamit... A CRV volt az első és az utolsó is. Első, mert Ő volt az első gondolat, utolsó, mert Ő bizonyult a legvonzóbbnak. A vásárlás feltétele végül csak az volt, hogy a vezető ülés sínt le kellett vágni és hátrébb hegeszteni, mert nekem szűk volt a kormány mögött. Megtették. Maradéktalanul elégedettek vagyunk az autóval. Nagyon tágas, nagyon finom, nagyon szolgálatkész, jóindulatú és nem hivalkodó. Boci lett a neve, vajon miért? Egyetlen pechünk az volt, hogy egy évvel később jött a ráncfelvarrás és sok új, fontos extra került a modifikált modellbe.
Az autóról: Mint ha villanymotor hajtaná, csendben, gyorsan, sokáig és szívesen pörög. 160-nal csendben utazhatunk vele, ilyenkor sokat fogyaszt (13 l). A városban is szomjas, de ezzel kalkuláltunk előre. A futóműve - kategórián belül - jobb, mint a legtöbb limuziné!!! A csomagtartója hihetetlenül nagy, az utastér is tele van praktikus tároló helyekkel. Eddig két télen tudtuk használni, alig vártam, hogy leessen a hó! Gyorsan kapcsolódik az összkerék hajtás, ilyenkor a keményre taposott havon is olyan, mint a száraz úton! Sokat bohóckodtam azzal, hogy a zöld jelzésnél mennyire tudok elgyorsulni a mellettem-mögöttem állóktól. Nagyon! Biztosan elfogult vagyok, de egy 196 cm-es családfőjű családnak 10 m Ft alatt nehezen lehetne jobb, sokoldalúbb, kompromisszum-mentesebb családi autót találni! Ha valaki kipróbálja, nehezen választ mást!
- Semmi.
Honda Éles, Bp. X. Jászberényi út