A családi mindenes
Kezdjük a negatívumokkal:
- Egy ilyen idős autónál már fellépnek kisebb-nagyobb hibák. A kisebbek csak idegesítőek, a nagyobbak viszont már igen költségesek, mivel az alkatrészek nem túl olcsók.
- A 150 lóerő klímával talán kicsit kevés.
- Klímarendszer. Perfektül lehűti az autót, de a kompresszor sérülékeny.
- A fogyasztása nekem kicsit soknak tűnik. Lényegében szinte lehetetlen 10 liter alatt elmenni vele százon, még pályán is. Átlagban 11 körül fogyaszt.
- A gyári hangrendszert csak azoknak ajánlom, akik csak a rádióban akarják hallgatni a híreket.
A pozitívumok:
+ Hála a Real Time 4WD-nak, télen is biztonságosan tudtunk vele autózni, akkor is mikor mások az út szélén álltak.
+ Az ülések lényegében fotelek. Nem egyszer utaztunk vele egyhuzamban több, mint 9-10 órát, de mégsem úgy szálltam ki belőle, hogy ide többet be nem ülök.
+ Belül hatalmas tér van, négy személyre királyi a helykínálat, öttel még nem próbáltuk.
+ Jól kihasználható. El lehet vele menni hétvégén horgászni, lehet vele kényelmesen túrázni, el lehet vele érte szaladni a gyerekekért az oviba/suliba, no meg a hétvégi bevásárlásokra is ideális. Nem volt még olyan helyzet, hogy ne lett volna elég a csomagtér.
+ Összességében megbízható a klímát leszámítva, az apróbb hülyeségei pedig tűrhetőek, ezek egy új autónál is előfordulhatnak.
+ Kategóriájához bőven elég a végsebessége (180-200km/h), aki viszont valami egyedire vágyik akár turbófeltöltőt is rendelhet hozzá. Bár nem hallottam még sok turbós CR-V-ről :)
+ Városban is kényelmesen lehet vele autózni, persze azért nem lehet vele olyan jól manőverezni, mint pl. egy Fiat 500-al, de nem egy kategória.
Összességében annak ellenére, hogy van pár idegesítő hülyesége imádom. Nem válnék meg tőle.
Ha valaki megkérdezné ajánlom-e neki, azt mondanám, hogy igen, de a helyében a későbbi évjáratokat preferálnám. Nem csak azért, mert a régebbi már 'öregebb', hanem egyszerűen az első évjáratban gyakrabban fordulnak elő kisebb meghibásodások.
Főleg családosoknak ajánlanám, illetve azoknak, akik gyakran járnak füves, murvás terepre és egy olyan autót keresnek, amit aszfalton is kényelmesen használhatnak.
- Főleg apróbb hülyeségek, amit otthon egy csavarhúzóval meg lehet javítani. Pl.: - -Hamutartó tartósínje (kiesett a csavar) - -Jobb középső szellőzőrostély állítója (kiakadt, javítása 10 perc) - -Kiégett bal oldali fényszóró - - 115.000 km körül már szűk ívű, alacsony sebességű kanyarodásoknál lehetett hallani a hátsó diferenciálmű kattogását, 120.000-es szervíznél (kb. ugyanennyi forint) diferenciálmű olaj-csere, azóta perfekt. - - A legnagyobb probléma viszont a klímával van. Magától tönkrement a klíma kompresszora. Ezt más is írta, de ez talán az összes Hondának a leggyengébb pontja. Érdemes kitisztítani a komplett rendszert (nem a szellőzőket) az ilyen problémák elkerülése végett, mert később komoly fejfájást okozhat. -
Honda Csernák, Kecskemét
Jómagam (apróságok)