Nem minden CR-V egyforma
Életem els? automata autója volt, ami miatt nagyon féltem t?le: nagyon kellemes csalódás ért. Igen gyorsan meg lehetett szokni : a kényelmet, azt hogy a magassági helyzetb?l adódóan minden forgalmi helyzetet sokkal hamarabb észlelek és átlátok, nem kell váltogatni mégis megy, lámpaváltásnál és el?zésnél is jól gyorsul, téli sielésnél, míg más a hóláncal bajlódott mi elegánsan gördültünk magaslati szállásunk felé. Annak ellenére, hogy automata volt még síboxal a tetején sem evett túl sokat. Aztán történt egy kis bibi a férjem rábeszélt, hogy cseréljük le egy újabb CR-V-re. Fiatalabb, több lóer?, manuális váltós tehát még jobb lesz a fogyasztása is. Na ez az újabb modell nem volt sokáig nálunk (4 hónapot) Amúgy minden OK volt a kocsival, de a pohár akkor telt be, mikor országúti 120-160 közötti tempónál kb. 350 km-enként meg kellett állni tankolni. Szóval kicsit sokat fogyasztott a kicsike, úgy 14 liter körül. Ezt azért nagyon soknak találtuk. A szervízben a vállukat vonogatták, biztosan amiatt van mert egy kicsit több lóer?t "szereltek" bele mint az el?z?be. Vagy ki tudja?!
Egyébként nem értem, hogy egy 2000-es benzines kocsiba miért nem lehet egy nagyobb tankot tenni, valamilyen szinten egy ekkora darab autótól az ember megérti a magasabb fogyasztást, de könyörgöm egy tankkal lehessen legalább 500 km-et megtenni mert 300-anként tankolni - f?leg hoszabb úton - igen fáradságos és f?leg bosszantó!
Konklúzió: Az els? automata váltós CR-V volt az igazi szerelem. Éppen most készülök kipróbálni a legújabb CR-V automatáját. Remélem ez már nem fog ilyen csalódást okozni.
- Igazából semmi nem romlott el rajta, csak a csomagtérajtót lehetett kicsit nehezen csukni (Csapni!) állítólag valami kosz beleette magát a kilincsbe és ett?l akadt.
Gy?ri Honda szervíz
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Civic | Következő autója? | Honda CR-V diesel, Honda Accord diesel |
Verdikt | (8.1/10) |